René Wenting en Frank Navis.
René Wenting en Frank Navis. Ayla Bennink

(Toekomstige) verhuisplannen? Alles over stille verkoop

Zakelijk

AALTEN – Wanneer u op de website van Eggink Maalderink Garantiemakelaars kijkt, vindt u onder het woningaanbod ook het kopje stille verkoop. Mensen die stiekem hun woning willen verkopen? Integendeel! Bij stille verkoop staat uw woning te koop, zonder dat de gebruikelijke kanalen worden ingezet om aandacht voor de woning te vragen (zoals Funda of een Te Koop bord).

Door Ayla Bennink

Wat is stille verkoop?
Makelaars Frank Navis en René Wenting van Eggink Maalderink leggen uit wat de voordelen van zogenaamde stille verkoop zijn. “De woningmarkt zit momenteel behoorlijk op slot, en wij proberen zowel voor kopers als voor verkopers beweging in die markt te krijgen”, vertelt Frank. René knikt: “We willen zorgen voor doorstroming.” Op de pagina met woningen die Eggink Maalderink in de stille verkoop heeft, wordt vraag en aanbod direct naast elkaar gelegd. Frank en René vertellen uit ervaring: “Er zijn heel veel mensen die graag hun woning willen verkopen, maar niet voordat ze zelf een andere woning hebben gevonden. Heel logisch in de huidige woningmarkt, maar hierdoor blijft die markt op slot.”

Hoe werkt het?
Mensen die graag binnen nu en een paar jaar willen verhuizen, nemen nu alvast contact op met Eggink Maalderink. René: “Vervolgens gaan wij foto’s van de woning maken, zorgen we voor plattegronden en staat de woning eigenlijk klaar om gepubliceerd te worden. Dat doen we echter nog niet, en vandaar ook de term stille verkoop.” Wel komt de woning op de pagina stille verkoop op de website van Eggink Maalderink met daarbij een korte samenvatting van de woning, een richtprijs en niet geheel onbelangrijk: de woonwens van de stille verkoper. Een voorbeeld: iemand biedt een twee-onder- één-kap woning aan, en is zelf op zoek naar een vrijstaand huis. Zodra dat vrijstaande huis is gevonden, komt de twee-onder één-kap woning officieel in de verkoop. Het voordeel? Al het voorwerk is al gedaan, en de woning staat binnen een paar uur op Funda.”

Een oproep van de matchmakers van Eggink Maalderink
Het ultieme scenario voor de matchmakers is een soort woningruil van twee woningen die in de stille verkoop staan. Frank en René: “Wij geloven er echt in dat we op deze manier meer beweging in de markt kunnen krijgen. De ‘verhuiscyclus’ van tussenwoning naar twee-onder- één-kap, vervolgens naar vrijstaand en op latere leeftijd bijvoorbeeld naar een bungalow blijft bestaan. Onze oproep aan mensen die erover denken om te verhuizen maar die hun huis nog niet te koop hebben gezet, is om de verhuiswens bij ons kenbaar te maken. Hoe groter de vijver, hoe groter de kans op een match!” 

Meer informatie of benieuwd naar het aanbod?
Heeft u (stille) verkoopplannen of wilt u meer weten? Neem dan voor meer informatie vrijblijvend contact op met Eggink Maalderink Garantiemakelaars. Dit doet u via 0543 - 492 000, aalten@egginkmaalderink.nl of door binnen te lopen in het kantoor aan de Dijkstraat 26 in Aalten. Op egginkmaalderinkaalten.nl/stille-verkoopvindt u een gedeelte van het huidige aanbod. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant