Gravel ride. Foto: PR
Gravel ride. Foto: PR

Backroad Gravel ride 2024

Sport

BOCHOLT - Op zaterdag 4 mei vond de derde editie plaats van de ‘Backroad Gravel Ride’, met start en finish bij Bike Town Rose in Bocholt. De organisatie was in handen van de Aaltense Fietsgroep ’t Muurtje.

Gravelen gaat grotendeels over stoffige onverharde landwegen van kleine witte steentjes. Een gravelfiets is een soort racefiets met dikkere banden met profiel. Het is heel veelzijdig.
Ruim 250 deelnemers uit Nederland en Duitsland namen deel aan een van de drie afstanden: de 50, 80 of de 110 kilometer. Vanuit Bocholt langs de AA gingen de deelnemers richting Bredevoort in Nederland. Na de pauze bij de Twee Bruggen in Miste splitsten de routes 85 en 110 en ging de 80 kilometer richting Winterswijk en de 110 kilometer ging met een lus om Winterswijk. De tweede pauzeplaats was bij de groene grensovergang nabij de Italiaanse Meertjes.
Vanaf de middag kwamen de deelnemers terug en werden ze getrakteerd op een drankje. Tevens stond er de ‘Hollandse Frietkraam’ van Oberink Catering voor de innerlijke mens.
De derde Backroad Gravel toer werd mede mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland – Nederland en mede gefinancieerd door de Europese Unie.
De herfsteditie staat gepland voor zaterdag 21 september.

Gravel ride. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant