Publiek geniet op de markt op het Sjoksfestival. Foto PR
Publiek geniet op de markt op het Sjoksfestival. Foto PR

Aaltens Sjoksfestival barst weer los!

Cultuur

AALTEN – De 32ste editie van het Sjoksfestival wordt gehouden op 24 en 25 mei. Het tweedaagse evenement zet dan opnieuw het Aaltense centrum op stelten. Alle ingrediënten zijn weer aanwezig om er een fantastisch weekend van te maken, top tributebands en lokale en landelijk bekende artiesten maken hun opwachting. En dit jaar staat voor de derde keer het Junior Sjoksfestival op het programma. Ook dit jaar is het sjoksdinerarrangement te boeken. Vrijdagavond wordt afgetrapt met het gloednieuwe evenement Ribs & Beer.

Door Karin Stronks

De aftrap is op vrijdagavond vanaf 18.00 uur met een nieuw item, Ribs & Beer. Genieten van spareribs van de barbecue en biertjes in een relaxte setting met akoestische muziek van de formatie Wanted. Vrijdagavond, tribute-avond, een zeer divers programma krijgt het publiek voorgeschoteld. Coen Derksen van de stichting Sjoksevenementen, geeft aan: “Van Achterhoekse rockmuziek tot Duitstalig en een flink tandje bij tijdens de slotact met onvervalste hardrock. De Boetners, Hein van The Spitfires en Marloes Atemlos zorgen voor spektakel op de tribute-avond! AC en DC zorgt voor een stevig slotstuk!” 

Zaterdagmiddag kunnen jongeren van elf tot zestien jaar opnieuw genieten van het ultieme festivalgevoel op de derde editie van het Junior Sjoksfestival. Jordy Lammers, penningmeester, legt uit: “We organiseren het Junior Sjoksfestival dit jaar voor de derde keer in samenwerking met Figulus Welzijn. De toegang is gratis, jongeren kunnen hun ticket bestellen via sjoksjunior.eventgoose.com DJ Darryl Devaio en Poor Thomas verzorgen een supermooie show! Intussen worden gratis drankjes, gratis suikerspinnen en broodjes knakworst uitgedeeld. Er zijn leuke spelletjes bedacht waarmee jongeren mooie prijzen kunnen winnen!”

De grote finale is zaterdagavond 25 mei, voordat de slotavond losbarst kunnen gasten aanschuiven voor het sjoksdinerarrangement in de deelnemende restaurants. Vanaf 20.00 uur spelen de topcoverbands ROXX, The Woof en Dj Rob de Jong op de markt. Op DJ stage, Hoge Blik, wordt een geweldige show verzorgd door LOFT Soundsystem samen met CrÜpo, Ardex, Colbi, Papi & Nico en niemand minder dan FeestDJRuud. Voorzitter Christiaan ter Haar geeft aan: “We maken er weer een fantastische happening van! Al ruim dertig jaar samen met de Aaltense horeca! En volleybalvereniging Bovo, zij zorgen voor vrijwilligers in ruil voor een deel van de opbrengst van het Sjoksfestival!”


www.sjoks.nl
Facebook/Instagram | Sjoksfestival

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant