Carl Verheyen Band. Foto: Jan te Kempel
Carl Verheyen Band. Foto: Jan te Kempel

‘Niet vaak heb ik gitaristen van dit niveau gezien’

Muziek

BREDEVOORT - Hij behoort volgens Guitar Magazine tot de tien beste gitaristen ter wereld, en hij werkte met grote namen als Joe Bonamassa, Christina Aguilera, BB King, Bee Gees en vele anderen, maar het meest bekend is de 70-jarige Carl Verheyen als dé gitarist van Supertramp. Carl heeft ook een eigen orkestje, en deze Carl Verheyen Band trad woensdagavond op in een bomvolle compleet uitverkochte Koppelkerk. 

Door Jan te Kempel 

En wat werd het prachtig, wat een fenomeen op gitaar, ontspannen er is tijd voor een grapje, maar wat daarna uit het instrument van Verheyen geperst wordt, grenst wat mij betreft aan het ongelooflijke. Niet vaak heb ik gitarist van dit niveau gezien!
Ook de rest van de band is van uitzonderlijke grote klasse, wat een geweldige solo’s en daar geeft meester- gitarist Verheyen ook dan alle ruimte voor. We hoorden heerlijke blues, maar effen later ging het de kant van de calypso uit, of we hoorden een stukje fusion, maar ook een nummer die zo uit de koker van Prince leek te komen, maar ook covers van onder anderen Jackson Browne wel fijn dat de band daar een totale een eigen invulling aan gaf. En natuurlijk werd er één nummer van Supertramp gespeeld.
Toch werden er voornamelijk eigen nummers gespeeld, en deze zijn zonder uitzondering van grote klasse. Meer dan twee uur duurde het optreden, zonder pauze, en dat is lang, heel lang. Maar elke seconde was het waard om op je stoel te blijven zitten. Het was een heerlijke avond, en dat allemaal in het pittoreske Bredevoort.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant