Vanaf links Gerrit Nijman, Nick van Breugel en Hans Wisselink met een Longa vaantje. Foto: Karin Stronks
Vanaf links Gerrit Nijman, Nick van Breugel en Hans Wisselink met een Longa vaantje. Foto: Karin Stronks

Derby AZSV – Longa’30, extra spannend of toch niet?

Sport

AALTEN – Op zaterdag 18 mei speelt AZSV Aalten thuis tegen Longa’30 uit Lichtenvoorde. Een heuse derby! Hoe gaat AZSV deze wedstrijd in? Is de ploeg extra gemotiveerd tegen de buurman? Feit is dat voor beide teams nog veel op het spel staat. AZSV kan zich nog plaatsen voor de play offs voor promotie. Longa echter zit in de gevarenzone en moet knokken tegen degradatie. Twee trouwe AZSV-supporters en een speler vertellen hoe zij tegen deze wedstrijd aankijken.

Door Karin Stronks

In de kantine van sportpark Villekamp, thuishaven van AZSV, staan alle stoelen op kop op de tafels. Het ruikt er schoon en fris. Aan een hoge tafel wordt vergaderd. Samen met speler Nick van Breugel van AZSV H1 en vaste supporters Gerrit Nijman en Hans Wisselink zetten we een paar stoelen op de grond en nemen plaats aan een tafel. Hans Deunk schenkt koffie. 

Iets meer lading
We komen terzake. Is er meer spanning dan gewoonlijk voor de derby tegen Longa’30? Gerrit Nijman, supporter en fotograaf, geeft aan: “Iets meer spanning is er wel. Maar niet te vergelijken met Longa-Grol bijvoorbeeld. We verwachten wel meer publiek langs de lijn, ook uit Lichtenvoorde natuurlijk, vooral als het mooi weer wordt. Een wedstrijd als deze heeft wel iets meer lading dan gewoonlijk.”

Competitievervalsing
Alle wedstrijden worden op deze zaterdag om 18.00 uur gespeeld, om competitievervalsing te voorkomen. Voor veel teams, ook voor Longa en AZSV, staat nog veel op het spel. Longa’30 bevindt zich in de degradatiezone, terwijl AZSV nog kans maakt op de play offs voor promotie. Hans Wisselink: “Hopelijk lukt het Longa om in de vierde divisie te blijven. Voor de competitie zou dat erg mooi zijn om een buurtclub als tegenstander te houden. Een paar leuke details; Yordi Orriëns komt uit Lichtenvoorde, woont in Zieuwent, en Dennis van Toor, oud-trainer van AZSV, is nu hoofdtrainer van Longa…” Nick van Breugel, speler van AZSV H1, herinnert zich: “Dennis van Toor heeft mij het debuut laten maken bij het eerste van AZSV!”

Veel publiek
Nick is opgeleid in de AZSV jeugd en speelt het zesde seizoen bij de hoofdmacht. Hoe kijkt hij aan tegen de derby tegen Longa? “Nou, eigenlijk niet anders dan andere wedstrijden. Ik verwacht een mooie wedstrijd, we moeten beide voor eigen succes gaan. Longa moet winnen om degradatie te voorkomen en wij ook als we de derde periode willen pakken. We speelden namelijk beide gelijk op zaterdag 11 mei. Vanuit de jeugd ken ik natuurlijk nog wel een aantal spelers. Ik denk wel dat er veel publiek komt, juist omdat we tegen een ‘buurtclub’ spelen!”

‘Busje komt zo’
Hans Wisselink is vaste supporter van AZSV H1, hij gaat ook steevast met uitwedstrijden mee. “We rijden met een busje naar de uitwedstrijden, met een vaste groep van vijftien personen. We hebben een appgroep met elkaar die heet ‘busje komt zo’!” Wat verwacht Hans van de buurtwedstrijd? “Het is wel wat spannender, vooral nu voor beide ploegen de belangen nog hoog zijn. Bij de uitwedstrijd naar Lichtenvoorde heeft Longa businessclub de AZSV sponsoren uitgenodigd. Helaas was daar niet veel belangstelling voor. Wij hebben op onze beurt de Longa businessclub op Villekamp uitgenodigd, we wilden toch iets terugdoen. We hopen natuurlijk dat er ook veel supporters komen, het belooft een spannende wedstrijd te worden, de belangen zijn voor beide teams hoog…”

Informatie
AZSV – Longa’30, 18 mei, aanvang 18.00 uur, locatie sportpark Villekamp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant