Norbert Lensink. Foto: PR

Norbert Lensink. Foto: PR

Koppelsessie: Tribute to Kenny Garrett

Muziek

BREDEVOORT - In het thema ‘Staat van de Macht’ eert Aaltenaar en saxofonist Norbert Lensink Kenny Garrett. Dat gebeurt tijdens de Koppelsessie op zondag 26 mei in de Koppelkerk in Bredevoort.

Garrett is een Amerikaanse postbop-jazzmuzikant en componist die in zijn jeugd erkenning kreeg als lid van het Duke Ellington Orchestra en voor zijn tijd bij de band van Miles Davis. Zijn belangrijkste instrumenten zijn alt- en sopraansaxofoon en fluit. Sinds 1985 streeft hij een solocarrière na en heeft hij een uitgesproken mening over de huidige maatschappij: “Sometimes we’re trying to remind people of a higher sense — like Art used to say, to “wipe away the dust of everyday life”.”
In samenwerking met het Artez Conservatorium Arnhem is er op deze zondagmiddag voor een interessante bezetting gekozen met: Alto Sax: Norbert Lensink, piano: Saurav Shrestha, double bass: Carl Olbrich, drums: Daniel Louis.
Na de sessie is er gelegenheid om gezamenlijk te jammen.
Publiek is welkom in de Koppelkerk aan de Koppelstraat 35 te Bredevoort van 15.00 tot 17.00 uur. Vrije entree, maar gift voor de muzikanten wordt gewaardeerd.
Bezoek ook de nieuwe expositie ‘Cartooning Ukraine’. Entree hiervoor is zeven euro, inclusief koffie/thee, met om 14.00 en 15.00 rondleidingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant