Hans te Lindert en Erik Groters onthullen het nieuwe bord
Hans te Lindert en Erik Groters onthullen het nieuwe bord Sonny Kosenbrink

Aaltense wethouders openen groen plein kindcentrum St.Jozef

Onderwijs

AALTEN - Basisschool St.Jozef opende dinsdag 23 april haar vernieuwde schoolplein. Een jaar geleden startten leerlingen een inzameling om hun schoolplein te kunnen vergroenen. Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan.

De school vormt samen met Kindernet St.Jozef het nieuwste Kindcentrum van Aalten. Het schoolplein aan de Stationsstraat is een openbare speelplek in de buurt ingericht voor jonge kinderen. Nu spelen kleuters en peuters samen op het speelplein van Kindcentrum St.Jozef in een uitdagende en groene omgeving. Voor de jongste kinderen van de baby-peutergroep is er zelfs een speciale beschutte speelplek gemaakt.

Koelteplek en klimaatbestendig plein
De ontwikkeling van het plein valt samen met de ontwikkeling van koelteplekken in de gemeente Aalten. Met het planten van nieuwe bomen en het aanleggen van een waterdoorlaatbare ondergrond hebben Kindcentrum St.Jozef en de gemeente Aalten het plein voorbereid op de toekomst. De Aaltense wethouders Erik Groters en Hans te Lindert openden het plein. Wethouder Erik Groters is verantwoordelijk voor duurzaamheid, energietransitie en klimaat. Door de aanleg van het plein is Aalten een koelteplek rijker.

Hans te Lindert, de wethouder voor onderwijs, jeugd, sport & welzijn hield een korte toespraak voor de aanwezigen. Hij onderschreef het belang van bewegen en buiten spelen, wat zowel in de opvang van St.Jozef als op basisschool St.Jozef een belangrijke plek heeft gekregen. Het groene plein stimuleert divers spel en daagt uit om te spelen. Dat de onderwijswethouder ook met een stukje digitalisering van het onderwijs te maken kreeg, maakte de opening extra bijzonder. Basisschool St.Jozef leert kinderen onder andere over programmeren van robots. Een speciale buitenrobot was vooraf door leerlingen van de plusklas geprogrammeerd om het confettikanon te activeren. Hans te Lindert mocht op de startknop drukken.

Gezamenlijke inspanning
Samen onthulden de wethouders ook een nieuw bord aan de gevel van het Kindcentrum St.Jozef. In bijzijn van ouders, kinderen en sponsoren maakten zij de kleurige opdruk zichtbaar. Daarop staan de gezamenlijke inspanning voor het groene schoolplein beschreven. Het laat zien hoe in Aalten de maatschappij betrokken is bij dit initiatief. Veel lokale ondernemers hielpen om samen met de school, opvang en gemeente het plein te realiseren. 

Hans te Lindert spreekt de aanwezigen toe tijdens de opening
Het groene schoolplein van Kindcentrum St.Jozef
Het feestelijk versierde groene plein
Het groene plein vulde zich met leerlingen, ouders en genodigden
Tijdens de opening werd genoten van dans van de leerlingen van het kindcentrum
Het nieuw onthulde bord
Tijdens de opening kreeg de school een extra boom als duurzaam cadeau aangeboden

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant