De opbrengst. Foto: PR
De opbrengst. Foto: PR

IKC De Triangel haalt 3.179 euro op voor kankeronderzoek

Onderwijs

AALTEN - IKC De Triangel heeft op woensdag 24 april door middel van een voorjaarsmarkt 3.179 euro opgehaald voor Alpe d’HuZes. Juf Ineke van groep 6 en familie van leerlingen Pip uit groep 4 en Jet uit groep 2 doen daar op 6 juni aan mee.

Op het schoolplein en het veld ernaast was het, ondanks een paar buien, een drukte van belang. Er stonden dertig marktkramen met zelfgemaakte producten en lekkers, zoals zelfgebakken poffertjes en verse popcorn.
In de aanloop naar de markt hebben alle leerlingen van de school iets gemaakt voor de verkoop. Er waren onder andere tuintjes met voorgezaaide zaadjes, zelf gemaakte kaarten, boekenleggers, kaarsen en versierde notitieblokjes.
Door vele gulle sponsoren waren er ook producten zoals bloemenpotten en zomerbloeiers te koop.
Naast de spullen die werden aangeboden konden bezoekers ook meedoen met spelletjes, een loterij, zich laten schminken en genieten van dans- en muziekoptredens.
Het streefbedrag van 3.000 euro is daarmee ruim behaald. Na de aftrap van de actie in maart, middels een presentatie over de Alpe d’HuZes in alle groepen, waren enkele leerlingen zo enthousiast dat ze op eigen initiatief ruim voor de voorjaarsmarkt al statiegeldacties, verkoop van armbandjes en verkoop van koffie en brownies hebben ondernomen.
Op 6 juni beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, wandelend of hardlopend 1 tot 6 keer de Alpe d’Hues in Frankrijk. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ zamelen zij zoveel mogelijk geld in voor het KWF.
Het overlijden van een familielid was voor beide teams de aanleiding om zich aan te melden voor dit sportevenement. De familie van Pip en Jet gaat naar boven als team ‘Nobele strijders’. Ineke doet samen met familie en vrienden mee onder de naam ‘Denken in mogelijkheden’.
Femke Heister, de moeder van Pip en Jet: “Het plan om mee te doen met de Alpe d’HuZes is twee jaar geleden ontstaan, nadat mijn vriend Niek, de vader van de meisjes, was overleden. Je wilt niet om deze reden meedoen met zo’n evenement, maar als zoiets gebeurd is het mooi om het verdriet en gemis om te zetten in actie. En die acties en hulp kwamen er! Dit verbind ons met elkaar. Er zijn onder andere autowasacties, een padeltoernooi, oliebollenverkoop, bingo’s en een speelgoedverkoop georganiseerd. Het grootste evenement was het ‘Strijdersbal’: een feestavond met pubquiz en artiesten.”
Ineke: “Ik doe mee voor mijn broer Bouke. Zijn levensmotto was ‘denken in mogelijkheden’. Lukte het niet op manier A, dan lukte het wel op manier B en anders was er altijd nog een manier C. Deze denkwijze en het niet zomaar opgeven van datgene wat je wilt bereiken heeft hij altijd met ons gedeeld. Met dat in mijn hoofd ga ik de berg op lopen. Bouke kon de strijd tegen kanker niet meer winnen, maar ik ga voor het zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en wens dat niemand daar zo door hoeft te lijden en kan genezen.”

Beide teams zijn erg dankbaar dat er zo veel mensen een steentje hebben bijdragen aan het goede doel, hoe klein of groot die bijdrage ook is.
Doneren voor Alpe d’HuZes kan o.a. via de actiepagina van Ineke of de Nobele Strijders:


www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/InekeOonk22823 www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/NobeleStrijders3

Tijdens de markt. Foto: PR
In het midden Juf Ineke van groep 6 met rechts haar familie en links familie van leerlingen Pip en Jet Rauwers. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant