Zonnebloemen. Foto: PR

Zonnebloemen. Foto: PR

Crowdfunding Zonnebloemlint Achterhoek

Natuur

ACHTERHOEK - Ooit begonnen in 2018, in de gemeente Lochem met 10 boeren en enkele kilometers aan zonnebloemen. De zonnebloemen kunnen ingezaaid worden mede door donaties. Dit wordt enthousiast opgepakt en dat heeft ertoe geleid dat vorig jaar de stichting Zonnebloemlint Achterhoek opgericht is. Het project telt ruim honderd deelnemers in zes gemeenten (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Lochem, Oude IJsselstreek, Winterswijk), die met de vrijwillige inzet van loonwerkbedrijven in 2022 de aanleg van vijftig kilometer bloemenlint in de Achterhoek realiseerden. Kracht hierbij is dat iedereen op de website (zonnebloemlint.nl) zelf kan kiezen in waar en hoeveel hij of zij wil doneren.

Bijen en andere insecten zijn onmisbaar voor de natuur. Met het Zonnebloemlint werken boeren en burgers samen aan het herstel van de biodiversiteit. Dat is nu belangrijker dan ooit. Daarom is nu voor de vijfde keer de crowdfundingactie van start gegaan. De stichting hoopt dat mensen hier heel enthousiast van worden. Dus doe (weer) mee en verenig het nuttige met het aangename. Hopelijk kunnen de bijen komende zomer weer op steun rekenen.

Boeren worden gevraagd zich te melden als ze plek hebben voor een zonnebloemlint op hun bedrijf. Misschien passen die bloemenranden nou net op de bufferstroken die dit jaar verplicht worden. Of wordt aanleg ervan opgenomen in Foqus Planet of een ander duurzaamheidsprogramma.

Meer informatie is te vinden op zonnebloemlint.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit