Natuur is het thema van BiebAktief. Foto: PR
Natuur is het thema van BiebAktief. Foto: PR

Ook in de meivakantie is de Bieb Actief

Natuur

AALTEN/DINXPERLO - Het is bijna meivakantie. En ook dan is er van alles te beleven bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Van 29 april tot en met 10 mei zijn er diverse gratis activiteiten onder de naam Bieb Actief! Dit keer is het thema natuur.

Er is dan van alles te beleven voor de jeugd: van het in beweging brengen van de natuur tot het programmeren van robots, tot knutselen en luisteren naar verhalen. Het volledige programma is te vinden op www.achterhoeksepoort.nl.

Robots in de bieb
Op maandag 29 april kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar in de Bibliotheek Aalten een robot bouwen van Lego en deze vervolgens zelf programmeren.
Voor de wat jongere kinderen staan de robotjes Bee-bot en Cubetto op dinsdag 30 april te trappelen in de Bibliotheek Dinxperlo. Lukt het om de de Bee-bots de weg te wijzen naar de bijenkorf? Ook een bloem tekenen kan met deze robots.

Natuur in beweging
In deze creatieve workshop op dinsdag 7 mei in de Bibliotheek Dinxperlo, gaan de kinderen (8 – 12 jaar) samen met Fluoriet en NatasUnik aan de slag met het technische principe van krukassen. Dit is de omzetting van een ronddraaiende beweging naar een op en neer gaande beweging.

Op maandag 6 mei kunnen kinderen komen knutselen en luisteren naar een mooi verhaal in de Bibliotheek Aalten.
Alle activiteiten zijn van 15.00 tot 16.30 uur. Deelname is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek. Reserveer wel van tevoren een plek via www.achterhoeksepoort.nl of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant