Dagpauwoog. Foto: Kars Veling
Dagpauwoog. Foto: Kars Veling

Lezing Groei en Bloei over vlinders

Natuur

LINTELO - Groei & Bloei Aalten e.o. nodigt Kars Veling van de Vlinderstichting uit voor een lezing op 25 april om 19.30 uur bij het Kulturhus aan de Schooldijk 23 te Lintelo.

Van de insecten zijn dagvlinders wel het meest geliefd. Door hun boeiende levenswijze en de prachtige kleuren spreken ze tot de verbeelding. Het gaat echter niet goed met de dagvlinders in Nederland. Veel soorten zijn al verdwenen en de Rode Lijst met bedreigde soorten is nog lang.
Tijdens deze lezing zullen een aantal dagvlinders de revue passeren. Door in de huid van de vlinder te kruipen zullen de bezoekers kijken hoe ze leven en welke eisen ze stellen aan hun leefomgeving. Als ze dat weten kunnen we ook zorgen dat er weer meer vlinders komen. Daarvoor moet goed worden samengewerkt. De natuurbeheerders kunnen hun steentje bijdragen, maar ook gemeenten en Waterschappen moeten in inrichting en beheer rekening houden met de eisen die dagvlinders stellen.
Tuinbezitters kunnen veel doen voor vlinders. Door te zorgen voor voedsel voor de vlinders en ook voor voortplanting mogelijkheden wordt de tuin een thuis voor vele kleurige fladderaars. Na deze avond heeft men flink wat tips om de tuin om te dopen in een vlinderparadijs.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant