Foto: Vanessa Wassink - Hip en Stijl Fotografie

Foto: Vanessa Wassink - Hip en Stijl Fotografie

S-Factor weer een groot succes

Onderwijs

AALTEN - Donderdag 11 april werd de S-Factor gehouden in de Pol in Aalten. Dit was een spetterend spektakel vol succes. 

Door Tessa ten Bruin 

De zalen stroomden vol zodra de deuren opengingen en de sfeer zat er meteen in. De show begon met een prachtige openingsshow met alle deelnemers op het podium, die allemaal hen eigen talent lieten zien met het mooie optreden. Hierna begon de show echt met de eerste act van Fourvoices popkoor. Alle vier waren ze doodzenuwachtig, maar dit is helemaal goed gekomen! Het optreden verliep vlekkeloos.
Hierna volgde een optreden van Eline, Joris, Julian en Sem, de band H4 en Lucas en Feebie. Joris was totaal niet zenuwachtig en dat liet hij ook merken. Hij maakte het publiek gek en pakte de spotlights. Ook de andere deelnemers lieten zien wat ze konden en vermaakten het publiek met hun prachtige optredens.
Na de eerste pauze hebben ook Thijmen en Taeke, Gazelle, Krista, de band V4, Alieke en Lucas en Jurre opgetreden. Ook al deze optredens maakte het bijna onmogelijk om een winnaar te kiezen.
Het hele geheel maakte de S-Factor een groot feestje. Alles was heel leuk om te zien en het hele publiek ging enthousiast mee met de muziek.
Als kers op de taart trad Dariya, de finaliste van vorig jaar, ook op, met weer een ontroerend maar mooi optreden. Nadat alle deelnemers hun talent hadden laten zien, moest er worden gestemd en een winnaar worden gekozen. De winnaar kiezen was niet makkelijk en het ging gelijkop. Toch werden er twee acts als winnaars gekozen. De meeste stemmen van het publiek kreeg Alieke. Alieke zong het Franse nummer Voilà foutloos. Door haar mooie stem en de prachtige uithaal werd het publiek verliefd op Alieke. Ze won de publieksprijs en ging naar huis met een geldprijs van 200 euro. Alieke had dit zelf niet verwacht: “Ik dacht wel dat ik een kans zou maken, maar de rest was ook allemaal zo goed! Dat ik heb gewonnen is wel een positieve verassing.”
Met Lucas achter de piano en Febi als zangeres, namen die twee de juryprijs mee naar huis. De performance was prachtig en ook aansprekend om te zien. Ook zij hadden de winst totaal niet zien aankomen. Ze vonden dat iedereen het zo onwijs goed had gedaan en ook hebben ze van elk moment genoten. “We wilden echt wel winnen, maar we speelden vooral voor de gezelligheid. We hebben elk moment van de S-Factor gekeken naar ook de andere deelnemers. Dat we wonnen was echt een verassing voor ons. We hebben ook helemaal niet zo lang geoefend. We wisten dat we elkaar konden vertrouwen.’’

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant