Wethouder Erik Groters heeft met Sanne en Suze en een gemeentemedewerker de boom geplaatst.

Wethouder Erik Groters heeft met Sanne en Suze en een gemeentemedewerker de boom geplaatst.

Jos Wessels

Boomfeestdag aan de Bodendijk

Natuur

AALTEN - Woensdag 16 november was het boomfeestdag in Nederland. Dat is ook dé dag om nieuwe bomen en struiken te planten. In Aalten gebeurde dat aan de Bodendijk door de kinderen van groep 6 van IKC Uniek.

Onder leiding van juffrouw Nikki Spaargaren komt groep 6 op de fiets naar de hoek van Bodendijk en Hamalandroute. Daar worden zij opgewacht door wethouder Erik Groters en medewerkers van de groenvoorziening van de gemeente. Tevoren heeft loonbedrijf Te Bokkel de plantgaten al gemaakt. Sanne en Suze mogen samen met de wethouder de eerste boom planten, een notenboom (zie foto). Daarna gaat de klas in groepjes aan de slag, daarbij geholpen door de gemeente-medewerkers.
Vincent te Wiel van de gemeente vertelt dat er enkele honderden lariksen, beuken, eiken, berken en vogelkers wordt gepoot. November is tegenwoordig de ideale plantmaand omdat door de zachte winters de nieuwe bomen goed kunnen wortelen. Zo wordt de groene rand van Aalten aan deze zijde mooi afgerond. Rondom dit bosje zaait men volgend jaar een bloemenmengsel in het kader van het akkerrandenproject. Groep 6 krijgt binnenkort nog les over het belang van bomen in het project Actief voor het landschap. Maar eerst is er aan het eind van de morgen nog een traktatie voor de kinderen als loon voor het harde werken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit