Dirk Hilbers. Foto: PR

Dirk Hilbers. Foto: PR

Lezing in Koppelkerk over natuur en landschap Achterhoek en Liemers

Natuur

BREDEVOORT - Wat maakt de Achterhoek en de Liemers zo speciaal? Op donderdagavond 10 november vertelt bioloog en schrijver Dirk Hilbers in de Koppelkerk over de bijzondere natuur en het landschap van deze streek. De lezing vindt plaats ter gelegenheid van het verschijnen van de Crossbill natuurgids over het gebied. 

De Achterhoek is beroemd om zijn coulissen: het prachtige, gelaagde landschap van hagen en bosjes die de velden scheiden. Het landschap biedt nog zoveel meer, zoals heidevelden en blauwgraslanden met een unieke flora en fauna. Deze zijn te danken aan allerlei subtiele overgangen in de bodem en de waterhuishouding.
In het rivierengebied van de Liemers tapt de natuur uit een heel ander vaatje. Hier ontbreekt het kleinschalige landschap, maar geven grote, ruige moerasgebieden vol bijzondere vogels gezicht aan de streek.

Rijke natuur
Hoe kan het dat juist dit deel van Nederland zo’n rijke natuur heeft? Waarom is juist de natuur van het kleinschalige coulisselandschap zo gevoelig voor veranderingen in landgebruik en klimaatverandering? Hilbers gaat hier tijdens zijn lezing op in en verklaart de biodiversiteit van en de variatie in het landschap vanuit landgebruik, bodem en ecologie.

Dirk Hilbers
Dirk Hilbers (1976) is bioloog en auteur. Hij schreef eerder onder meer de natuurreisgidsen van de Wadden en de Veluwe (eveneens Crossbill Guides; short-list Jan Wolkersprijs 2017) en natuurgidsen over andere regio’s in Europa. Daarnaast geeft hij les aan de Universiteit van Amsterdam.

Praktische informatie
Hilbers’ lezing in de Koppelkerk in Bredevoort begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Kaarten kosten 10 euro (excl. servicekosten) en voor studenten 7,50 euro. Ze zijn te bestellen via de website.

Na afloop van de lezing worden de eerste exemplaren van de Crossbill gids aangeboden aan Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en André Kaminski van Stichting Achterhoek Weer Mooi. Dit zijn twee organisaties die zich hard maken voor het landschap van de Achterhoek en Liemers. Ook is er gelegenheid tot aanschaffen van het boek. Speciaal op deze avond wordt de entreeprijs voor de lezing in mindering gebracht van de aankoopprijs van de gids.


www.koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit