Vlnr: Eva Küpers (stagiair), Marijke Verschoor-Boele en Kayran Ertunc genieten van de Vrijheidslunch. Foto: PR
Vlnr: Eva Küpers (stagiair), Marijke Verschoor-Boele en Kayran Ertunc genieten van de Vrijheidslunch. Foto: PR

Vrijheidslunch of -diner na museumbezoek

Zakelijk

AALTEN - Het Nationaal Onderduikmuseum en Escaperoom in Aalten ontvangt steeds meer bezoekers. Die vragen vaak om een ‘Aanvullend programma-Aalten’. Daarin wordt nu voorzien in een arrangement met Krul Restaurant & Bar. Onder de namen Vrijheidslunch of Vrijheidsdiner kan men een ticket met aansluitend een lunch of diner boeken. Een aanrader voor de toerist, maar ook voor de inwoner van de gemeente Aalten.

Door Jos Wessels

Museum en Escaperoom
“Als museum streven wij ernaar om het onze bezoekers zo goed mogelijk naar de zin te maken”, vertelt Marijke Verschoor-Boele, zakelijk manager van het museum. “Wij streven daarbij naar een goede samenwerking met de plaatselijke horeca. Regelmatig vragen mensen waar zij een hapje kunnen eten of waar zij kunnen dineren. Nu kunnen zij voor een twintig euro een ticket voor het museum en een lunch inéén bestellen. Voor veertig euro is er een museumticket met diner. Voor een arrangement met een ticket escaperoom zijn de prijzen respectievelijk veertig en zestig euro.”

De Escaperoom is een apart onderdeel van het museum. Met maximaal zes personen wordt je opgesloten. Om vrij te komen moet je dilemma’s oplossen. Stel je voor dat je in een bezet land leeft. Er is onderdrukking en onrecht. Krijg je het voor elkaar om onder de radar te duiken, onzichtbaar te worden, onhoorbaar voor de vijand? Als groep van twee tot zes personen krijg je een uur de tijd om uit de ruimte te ontsnappen. De Escaperoom wordt steeds populairder, vertelt Marijke Verschoor-Boele. “Wij boren hiermee deels een nieuw publiek aan, de generatie van 25-plus.”

Krul Bar & Restaurant
Het enthousiasme straalt ervan af, van Kayra en Zila Ertunc, broer en zus en uitbaters van restaurant Krul. Geboren en getogen in Aalten hebben zij het vak geleerd in Markt 5 Lichtenvoorde, het restaurant van achternicht Ilse Schutte. Samen begonnen beiden het restaurant Broeder & Zuster in de Landstraat. Op het dieptepunt van de coronacrisis deed zich de mogelijkheid voor om restaurant Krul te beginnen. “Een toplocatie, die konden we niet laten lopen”, aldus Zila. “Vanaf toen kon het alleen maar beter gaan”, lacht Kayran.
En dat was ook zo. Broer en zus roemen het grote aantal evenementen in Aalten. Terwijl het dorp vroeger bekend stond dat er buiten Koningsdag niet veel gebeurde. Er is een nauwe samenwerking met de plaatselijke horeca wat betreft Koningsdag, Aaltendagen en Volksfeest. Maar ook op evenementen als Oldtimer-treffen, Wijnfeest en Bockbierdag is Krul van de partij. “Wij krijgen ook veel aanloop van museumgangers”, zegt Kayra. “Ook vragen bijvoorbeeld fietstoeristen wat zij in Aalten kunnen doen en dan verwijzen wij hen naar het museum. Een arrangement ligt dan wat ons betreft ook voor de hand.”

Steeds meer
vraag naar
een
‘Aanvullend
programmaAalten’


Arrangement boeken
De arrangementen Vrijheidslunch en Vrijheidsdiner gecombineerd met een ticket voor het Museum of de Esaperoom kan men boeken in de periode 1 april-30 september. Informatie is te vinden op www.nationaalonderduikmuseum.nl doorklikken naar Uitgelicht. Boeken kan via Plan je bezoek. Ook op www.escaperoom-aalten.nl vindt men de nodige informatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant