Nita en Wesley trots in hun nieuwe Grand Café. Foto: Eva Schipper

Nita en Wesley trots in hun nieuwe Grand Café. Foto: Eva Schipper

Het Noorden opent deuren van nieuw grand café

Zakelijk

AALTEN - In de maand maart is het zover: het Noorden opent dan de deuren van het nieuwe grand café. “We verwelkomen je graag in de gelukkigste huiskamer van de Achterhoek. Vier bij ons het leven.” Met een grote lach op hun gezicht komen Wesley en Nita Hüning het nieuwe restaurant binnengelopen. Het resultaat mag er zijn. “Wij zijn super blij met ons grand café.” Nita en Wesley Hüning vertellen over de overname van het bedrijf, de heropening van het restaurant en hun toekomstplannen. 

Door Eva Schipper

Wesley vertelt over de overname van het bedrijf van zijn ouders: “Eerder dacht ik nooit aan de overname van het bedrijf. In 2015 kwam bij ons ineens toch de gedachte: misschien is dit wel een kans voor ons. Tijdens onze studie en carrière hebben Nita en ik samen veel geleerd. Deze kennis zouden we goed kunnen inzetten in ons familiebedrijf.”
In 2016 kwamen Nita en Wesley in beeld bij het Noorden. Toen verhuisden ze ook terug naar de Achterhoek. “De eerste jaren hebben we mijn ouders geholpen met het bedrijf. In 2020 werden we dan ook als ondernemers ontzettend uitgedaagd. Met mijn ouders bedachten we het concept Boergondië.”
Dit bleek een enorm succes te zijn. Buiten in het weiland was een nieuw terras gerealiseerd met gezellige muziek en heerlijk eten en drinken. “Wij noemden dit genieten met boerenverstand.” Vorig jaar op 1 januari namen Nita en Wesley het bedrijf over van Martin en Monique. Nu zijn ze trotse eigenaren van hun familiebedrijf. Het gevoel van Boergondië wilden Nita en Wesley vasthouden.
Wesley vertelt verder hoe de plannen voor het nieuwe restaurant werden uitgedacht. “Ons motto is: elke dag worden we één procent beter. Daarom hebben we de laatste jaren online feedback gevraagd aan onze gasten.” Bij elk bezoek konden gasten aangeven hoe hun ervaring was. Alle ervaringen hebben Nita en Wesley meegenomen in de realisatie van het grand café. In combinatie met het gevoel van Boergondië werden de plannen verder uitgewerkt.
En het resultaat mag er zijn. Het restaurant is uitgerust met een prachtige moderne bar. “Het restaurant heeft hierdoor een toekomstbestendige uitstraling gekregen.” In het restaurant zijn verschillende ambiances gecreëerd. Voor ieder soort gezelschap is er iets passends. Ook is het terras nu gekoppeld aan het restaurant. “De eerste gasten reageren erg positief op het vernieuwde grand café.”
“Wij vinden een gelukkig team ontzettend belangrijk. Daarom hebben we een menukaart gemaakt waar wij als team gelukkig van worden. En wij weten zeker dat onze gasten dat dan ook worden”, vertelt Nita. Onlangs is het Noorden verkozen tot het beste Horeca Leerbedrijf. “Dat geeft ons en ons team natuurlijk een enorme boost.” Het nieuwe restaurant biedt hier ook mogelijkheden voor. Nita vertelt trots: “Zo hebben we door de verbouwing van het grand café een geaccrediteerde baristacursus kunnen aanbieden aan personeel. Zo biedt het nieuwe restaurant ook doorgroeimogelijkheden voor ons team.”
Voor de toekomst hebben Nita en Wesley nog meer plannen. Wesley: “Van de speeltuin willen we een speelbos maken. Daarnaast willen we meer gaan koken met onze eigen gekweekte kruiden. Aan de nieuwe generatie kinderen willen we een duidelijke boodschap meegeven: de wereld moet duurzamer.”
Ook zijn er plannen om het oude pannenkoekenrestaurant te verbouwen tot een bruin café. “Wij hebben nog steeds veel aanvragen voor feesten en daar wordt deze ruimte dan ook geschikt voor gemaakt.” Wesley legt uit: “Tegenwoordig worden er minder grote feesten georganiseerd dan bijvoorbeeld twintig jaar geleden. Daarom kiezen we ervoor om verschillende kleinere zalen te gebruiken voor feesten en partijen. Ook is het grand café nog steeds af te huren voor grote feesten.” Tot slot zijn er plannen om een biergarten te realiseren.
Voor nu kijken Nita en Wesley terug op een geslaagde verbouwing. “Wij hebben ontzettend veel zin in de komende tijd. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in het nieuwe grand café.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant