Vrijwilligers in actie tijdens een vorige Beursvloer. Foto: PR
Vrijwilligers in actie tijdens een vorige Beursvloer. Foto: PR

Wie wint het Aaltens Compliment?

Zakelijk

Uitreiking tijdens De Beursvloer op 6 maart

AALTEN - Wie krijgt het eerste Aaltense Compliment? De prijs voor de ondernemer in de gemeente Aalten die een uitzonderlijke maatschappelijke betrokkenheid heeft getoond, is ingesteld door De Aaltense Uitdaging. De uitreiking vindt plaats na afloop van De Beursvloer die dit jaar wordt gehouden in garage Huiskes-Kokkeler, Varsseveldsestraatweg 80 Aalten, op woensdag 6 maart van 19.00 tot 21.00 uur. De winnaar krijgt een sculptuur en een wisselbeker. Hopelijk wordt dit het begin van een mooie traditie.

Door Jos Wessels

De Beursvloer
De Aaltense Uitdaging is een club van ondernemers, groot en klein. Zij tonen hun maatschappelijke betrokkenheid door verenigingen of maatschappelijke organisaties te helpen met goederen of diensten. Dat gebeurt met gesloten portemonnee.
Te denken valt onder meer: beschikbaar stellen van overtollige computers, bureaus of meubilair. Of een veilige trap voor buurtvereniging Stadsbroek, zoals onlangs gebeurde.
Maar het komt ook voor, dat een evenementenorganisatie advies wil over een nieuwe koers, of een duivenvereniging wil weten hoe men het best energie kan besparen in het clubgebouw. De Uitdaging zoekt dan deskundigen die meedenken en advies geven.
Hoogtepunt in het jaar is De Beursvloer waar ‘brengers’ en ‘halers’ bij elkaar worden gebracht. Ter plekke worden deals gesloten die dan voor de aanwezige notaris worden gebracht. Hij bepaalt de maatschappelijke waarde. Aan het einde van de avond wordt de balans opgemaakt. Verenigingen die nog mee willen doen, kunnen zich opgeven via info@aaltenseuitdaging.nl Het is wenselijk meteen aan te geven waarnaar men op zoek is.

Aaltens Compliment
Dit jaar dus voor het eerst het Aaltens Compliment. “De Achterhoekse ondernemer is vaak bescheiden”, zegt Mark van Dam, manager van De Aaltense Uitdaging. “Terwijl die ondernemer vaak klaar staat voor plaatselijke verenigingen, met sponsoring, met hand- en spandiensten, met ruimte beschikbaar stellen, enzovoorts. Dat mag best eens benoemd worden.”

‘Achterhoekse
ondernemer
is vaak
bescheiden’


De genomineerden zijn door anderen voorgedragen voor hun mooie werk. Een jury bepaalt wie de prijs wint. De jury bestaat uit Jan Berkelmans, voorzitter Aaltense Uitdaging, Rudi Mombarg voorzitter IKAD, Dianne Sloetjes ondernemer, Ted Kok wethouder en Eric Wigchers directeur Figulus. “Het zal appels met peren vergelijken zijn, maar één zal uiteindelijk het sculptuur en de wisselbeker winnen. Maar genomineerd worden is het belangrijkst”, zegt Mark van Dam.

Tien genomineerden
Martin Lurvink en zijn borstelfabriek LUVA werd genomineerd door maar liefst drie verschillende mensen. Genoemd wordt onder meer: ‘Een toonbeeld van participatie. Een groep mensen met een verstandelijke beperking werkt volwaardig mee in het bedrijf. Hij deelde 300 emmers met schoonmaakmiddelen uit aan inwoners in financieel zwaar weer en staat ook altijd klaar voor verenigingen.’
Hans Beele en Beele Engineering worden ook driemaal voorgedragen. ‘Hij maakt een prachtig product en hij steunt volop de samenleving. Onder meer Kulturhus Lintelo en AZSV mogen hiervan profiteren. Ook stelt hij ruimte beschikbaar voor inzameling van goederen voor Oekraïne.’
Harm Takke Tweewielers uit Dinxperlo wordt geroemd om zijn belangeloze inzet voor de lokale gemeenschap.
Gerben Schepers en Sel Chemie Aalten: ‘Een familiebedrijf dat een internationale speler in lampolie is geworden maar ook in staat is om anderen een riem onder het hart te steken.’
Saba uit Dinxperlo krijgt de eer vanwege de voortreffelijke wijze waarop het een SW-medewerker in hun bedrijf begeleidt.
Ook ARA Aalten begeleidt mensen uit diverse doelgroepen naar een duurzame arbeidsplaats.
Ook Triple A uit Aalten begeleidt mensen naar een volwaardige werkplek.
Juust Bouw uit Aalten verdient een compliment omdat zij twee leerjongens die moeilijk de reguliere lesstof kunnen volgen een kans gunnen in hun bedrijf.
En Rotsbow Aalten verdient een compliment als founder en om hun grote financiële bijdragen aan de stichting Present, die vrijwilligers begeleidt: ‘Zij hebben ons geholpen van de grond te komen.’

Voor allen geldt: ‘Zij staan niet graag in de schijnwerpers, maar zij verdienen het om op 6 maart in het zonnetje gezet te worden.’
Wie wordt de winnaar? Op 6 maart na 21.00 uur weten we het...

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant