Johanneskerk gezien vanuit Het Hof met geheel rechts in de aanbouw de Johanneshof. Foto: Janette van Egten/archief Achterhoek Nieuws

Johanneskerk gezien vanuit Het Hof met geheel rechts in de aanbouw de Johanneshof. Foto: Janette van Egten/archief Achterhoek Nieuws

Kom es an-middag bij Johanneshof in teken van kerken

Religie

LICHTENVOORDE - Wat betekenen kerken in deze wereld? Op maandagmiddag 19 februari om 14.30 uur houdt Bert Idema hierover een boeiende presentatie bij de Johanneshof in Lichtenvoorde. De middag begint om 14.30 uur met een kopje koffie of thee. De toegang is gratis. Een vrije gift bij de uitgang is welkom. 

Bert kan heel boeiend vertellen en ook met prachtige beelden laten zien wat kerken betekenen in deze wereld. Hij was in de gelukkige omstandigheid veel van de wereld te hebben gezien en heeft de gewoonte om kerkgebouwen, waar dan ook, te bezoeken om foto’s te maken en informatie te verzamelen. Zijn interesse gaat met name uit naar kleine en eenvoudige kerkgebouwen. Er werd op die wijze een grote verzameling opgebouwd van kerken verspreid over alle werelddelen. Bert zal een selectie van al die foto’s laten zien en waar mogelijk een toelichting geven.

Een kerkgebouw of kerk (uit het Grieks: Κυριακη (οικια); kyriakon = huis des Heren) is een gebouw waar christenen hun godsdienstoefeningen houden. Een kerk wordt ook wel bedehuis, gebedshuis, Godshuis of tempel genoemd. Veel kerkgebouwen zijn monumenten en in de meeste westerse steden en dorpen staat de kerk centraal in het centrum. De eerste christenen kenden geen kerken maar kwamen bijeen op iedere geschikte plaats. De Grot van Sint Petrus nabij Antiochië is daarvan een voorbeeld. Pas na enkele eeuwen werden gebouwen speciaal voor de eredienst gebouwd. Protestanten beschouwen niet het gebouw zelf, maar de mensen die de gemeenschap vormen als huis van God. Toch zullen ook protestanten hun kerk met respect bejegend willen zien. 

Adres Johanneshof: Rentenierstraat 9 Lichtenvoorde (ingang aan de achterzijde van de kerk). Parkeren kan bij de Albert Heijn aan de Richterslaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit