Het koor Friends. Foto: Lawrence Mooij
Het koor Friends. Foto: Lawrence Mooij

Kerstnachtdienst in Bredevoort

Religie

BREDEVOORT - De kerstnachtdienst in de St.Joriskerk in Bredevoort heeft als thema ‘Geboren om te schijnen’. De bijeenkomst begint om 23.00 uur aan de Markt. 

De organisatie, de Anders-dan-Andersdienst commissie, omschrijft het thema als volgt: “Durven we nog wel iets te vieren met Kerst? Als we naar het Journaal kijken, is het kommer en kwel. Zingen van ‘vrede op aarde’? Hoe dan? De situatie in Gaza is niet te bevatten. En bij al het geweld daar verstomt wat er gaande is in Oekraïne, Jemen, Syrië, Sudan en andere brandhaarden. En wie staat waar in de conflicten? Hoe kan het kerstlicht nu stralen bij zoveel duisternis? We gaan die werkelijkheid - dat schijnbare contrast niet uit de weg tijdens de Kerstnachtdienst. We willen het proberen te plaatsen - het licht in de duisternis - de duisternis tegenover het licht. Is Jezus dan niet juist geboren om te schijnen? En wij?”
Pastor Marit Arink gaat voor in deze viering, het koor Friends uit Lichtenvoorde onder leiding van Johan Klein Nibbelink verleent muzikale medewerking en Jan Stronks begeleidt ons op het orgel. Zoals altijd is de collecte voor het doel van Serious Request. Dit jaar is dat de Stichting ALS. Belangstellenden zijn welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit