Afbeelding

Kerken vieren gezamenlijk kerstnachtdienst

Religie

AALTEN - De Protestantse Gemeente Aalten, Euregio Christengemeente, Christengemeente de Meiberg, Rooms Katholieke gemeenschap en de Christelijk Gereformeerde Kerk houden ook dit jaar weer gezamenlijk een kerstnachtfeest. “We nodigen iedereen uit om te komen. Iedereen is welkom.” De kerken delen op een laagdrempelige manier de kerstgedachte. De dienst is op zondagavond 24 december om 20.00 uur op de parkeerplaats van de Ahof. Voorafgaand is er de lichtjesroute voor kinderen en de meelopende ouders door ons dorp die om 18.30 uur start bij de Zuiderkerk. “Hoe mooi om samen deze kerstbeleving te vieren?” Organisatoren Maaike, Job, Marlies, Heidi, Henri, Folkert en Astrid vertellen over het feest.

De dienst is voor iedereen die samen een stukje kerstbeleving wil meemaken. Tijdens de dienst zal een live band de bekendste kerstliederen spelen. Ook zal er veel samen gezongen worden. “Het gaat om samen muziek luisteren, veel zingen en de kerstboodschap delen.” Daarnaast trakteren de kerken bezoekers op warme glühwein, chocolademelk en koffie.  
Normaliter organiseren kerken zelf hun kerkdiensten en activiteiten. Het is daarom bijzonder dat de kerstnachtdienst gezamenlijk georganiseerd wordt. Het idee om deze dienst samen te organiseren ontstond drie jaar geleden. Alle kerken werken namelijk ieder jaar hard aan een mooi programma voor de kerstnacht. De vraag ontstond waarom deze krachten niet gebundeld konden worden tot een prachtige dienst. “We geloven namelijk allemaal hetzelfde en hoe mooi is het om juist deze avond samen te vieren?”
Dit jaar zal voor de tweede keer de kerstnachtdienst in het echt, dus met publiek, gehouden worden.
De locatie van de dienst is niet voor niets gekozen. “We wilden de dienst houden op een neutrale plek. Een plek die toegankelijk is voor iedereen. In de letterlijke zin van het woord een plek zonder muren.” Zo ontstond het idee om de dienst in de open lucht te organiseren. Daarom vindt het kerstnachtfeest plaats op de parkeerplaats van Ahof.
De organisatie hoopt er samen met veel bezoekers een prachtig feest van te maken. “Iedereen wil toch samen Kerst vieren?”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit