Foto: PR
Foto: PR

Godly Play-middag voor kinderen

Religie

AALTEN - Bij Godly Play worden bijbelverhalen verteld met vertelmateriaal op een creatieve en speelse manier. De kinderen gebruiken niet alleen hun oren. Er is veel te zien, te voelen, te ruiken en te proeven. Alle zintuigen doen mee. Met eenvoudige vertelvoorwerpen worden kinderen meegenomen in een verhaal. De open vragen die na het spel worden gesteld helpen de verwondering verder, vragen zoals: ‘Wat vind je het mooist in dit verhaal?’, ‘Waar gaat dit verhaal over jou?’.

Dan is het tijd om antwoord te geven op het verhaal op een zelfgekozen manier door te spelen, creatief werk, bouwen of beschouwen. De deelnemende kinderen kunnen over God praten en zo vertellen wie God is, maar God kan ook ontmoet en ontdekt worden in een spel van zoeken en vinden, luisteren en praten, creëren en verwonderen.
Op dinsdagmiddag 2 mei houdt de Protestantse Gemeente Aalten (PGA) een Godly Play-middag voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool. Het verhaal over de uittocht staat centraal. De middag wordt gehouden van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Jongerenhuis (Ludgerstraat 66). Heidi Ebbers zal deze middag de verhalenverteller zijn en Elizabeth van Deventer zal deurwachter zijn. Meer info? Jeugdwerkaalten@kerkvenster.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit