Afbeelding

30 km in Aalten, Bredevoort Dinxperlo en andere kernen?

Politiek

AALTEN - In veel gemeenten wordt nagedacht over het verlagen van de maximale snelheid van wegen binnen de bebouwde kom van 50 km/h naar 30 km/h. Het vergroten van de verkeersveiligheid staat hierbij centraal, maar ook het positieve effect hiervan op de leefomgeving en het klimaat speelt hierbij een belangrijke rol. Hierbij kan echter niet zonder meer voorbij worden gegaan aan andere belangen, zoals een goede doorstroming van het verkeer.

Ook het college van de gemeente Aalten is voornemens om de maximale toegestane snelheid op een groot aantal wegen in de bebouwde kom te verlagen naar 30 km/h. De Progressieve Partij pleit hiervoor al langer. Dit betekent echter niet dat zij geen oog hebben voor andere belangen, zoals dat van een goede doorstroming. De fractie van de Progressieve Partij wil daarom graag in gesprek met zowel voor- als tegenstanders. Op welke wegen is het volgens u noodzakelijk dat de maximale snelheid wordt verlaagd en waar kan dit volgens u juist absoluut niet?

Op woensdagavond 11 januari houdt de Progressieve Partij daarom weer een meedenkavond. U bent dan van harte welkom om 20.00 uur bij café Schiller in Aalten. Er is tijdens de meedenkavond ook ruimte voor het stellen van vragen over andere onderwerpen. Het wordt op prijs gesteld als u zich van te voren aanmeldt via email: secretaris@progressieve-partij.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit