Europees Parlement. Foto: PR
Europees Parlement. Foto: PR

Excursie naar Brussel: EU in één dag

Politiek

BREDEVOORT - Op 6 en 9 juni zijn de Europese Verkiezingen. Wat weten we nou eigenlijk van dit machtsbolwerk? De EU voelt vaak als een ver-van-mijn-bed-show. Om de Europese Unie van dichtbij te ervaren, organiseert culturele vrijplaats de Koppelkerk samen met Europe Direct Bocholt op vrijdag 31 mei een excursie naar Brussel.

Hebben we invloed op de besluitvorming in ‘Europa’? Welke belangrijke thema’s staan er deze verkiezingen op het spel? Hoe zit de wereld van Brussel nou precies in elkaar? Vragen die we als Europese burgers allemaal zouden moeten stellen en waarop we tijdens de excursie een antwoord zullen vinden.
Op vrijdag 31 mei vertrekken de deelnemers in alle vroegte vanuit Bredevoort en Bocholt. Ze starten de dag met een inleiding op de EU van Europa-deskundige Siebo Janssen op de heenreis. In Brussel krijgen ze een rondleiding door het Europees Parlement, gaan in gesprek met Europarlementariër Dorien Rookmaker (Meer Directe Democratie) en bezoeken het Huis van de Nederlandse Provincies, waar men meer leert over het belang van lobbyen en de voordelen van een goed netwerk in Brussel. Tijdens dit onderdeel schuift ook een vertegenwoordiger van de Landesvertretung Nordrhein-Westfalen aan. Gedurende de dag is er gelegenheid voor vragen en gesprek. De voertaal is Nederlands en Duits.

Praktische informatie
Het programma is inclusief reiskosten, presentaties, rondleiding, koffie/ thee, lunch en avondeten. De kosten van de excursie zijn met hulp van fondsen bewust zo laag mogelijk gehouden en bedragen 65 euro. Om 6.30 uur vertrekt de bus vanuit de Winterswijksestraat in Bredevoort; om 7.00 uur vanuit Bocholt. De terugkomst is rond 22.00 uur.
De activiteit vindt plaats binnen het brede themaprogramma Staat van de Macht.
Het project Europa in één dag wordt mogelijk gemaakt door Vfonds, VSB-fonds, Stadt Bocholt, de Gemeente Aalten en door het Interreg-programma Deutschland-Nederland met zijn programmapartners en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).
Aanmelden:


www.koppelkerk.nl/macht

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant