Hoe vind je een betrouwbare witgoedreparatiemonteur?

  Partnerbijdrage

Heeft één van jouw witgoedapparaten het begeven? Dan kun je besluiten een nieuwe te kopen. Toch is dit lang niet altijd noodzakelijk. Veel witgoedapparaten kunnen namelijk nog gerepareerd worden. Sommige problemen kun je zelf verhelpen, maar dit lukt helaas niet altijd. Slaag je er niet in om het apparaat zelf weer aan de praat te krijgen? Schakel dan een witgoed monteur in. Zo’n professional krijgt jouw witgoedapparaat mogelijk weer aan de praat. Helaas is niet iedere witgoedmonteur even bekwaam. Reden genoeg om een betrouwbare witgoedreparatiemonteur in de armen te nemen. Wij vertellen je in deze tekst hoe je zo’n monteur vindt.

Weet waar je moet zoeken
Sommige mensen hebben al eens eerder een witgoedmonteur ingeschakeld. Als deze monteur jou bevallen is, schakel je hem de volgende keer mogelijk weer in. Heb je nog niet eerder een witgoedrepartiemonteur over de vloer gehad? Dan moet je er zelf eentje zoeken. De meeste mensen richten zich in dat geval tot het internet. Logisch, want online vind je binnen de kortste keren een witgoedmonteur. Zoek bijvoorbeeld op witgoedmonteur in combinatie met de plaats waar je woont. In dat geval krijg je een groot aantal monteurs te zien die actief zijn in jouw directe omgeving.

Wij raden je niet aan om de eerste de beste witgoedmonteur in te schakelen die je op het internet tegenkomt. Waarom niet? Omdat er op het internet behoorlijk wat oplichters actief zijn. Vaak gaat het hier om de bovenste zoekresultaten. Deze resultaten zijn namelijk betaald. Oplichters betalen probleemloos voor een goede positie, want zij verdienen dit geld vaak snel weer terug. Richt je daarom liever tot de resultaten die iets lager op de pagina staan. Je kunt je eventueel ook tot jouw eigen netwerk richten. Misschien kan een vriend of familielid jou wel een betrouwbare monteur aanbevelen. In dat geval weet je direct dat je een professional in huis haalt.

Vraag om een prijsopgaaf
Iedere witgoedmonteur heeft tegenwoordig wel een eigen website. Ziet deze site er gelikt uit? Dan denk je mogelijk dat je te maken hebt met een betrouwbare witgoedreparatiemonteur. Toch is dit niet altijd het geval. Om te voorkomen dat je met een oplichter in zee gaat, raden wij je aan een prijsopgaaf aan te vragen. Een betrouwbare witgoedmonteur kan jou precies vertellen wat reparatie van witgoed jou gaat kosten.

Doet een witgoedreparatiemonteur schimmig over de prijs van een reparatie? Dan raden wij je aan verder te zoeken. In dat geval is de kans namelijk groot dat je te maken hebt met een oplichter. Onbetrouwbare monteurs kunnen jou namelijk niet exact vertellen wat een reparatie gaat kosten. Laat je toch zo’n iemand langskomen om jouw witgoedapparaat te repareren? Kijk er dan niet raar van op als je aan het einde van de rit een torenhoge rekening gepresenteerd krijgt.

Dit artikel wordt u aangeboden door Twistoo. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden