Erna Rensen (rechts) en Inge Veerbeek. Foto: PR
Erna Rensen (rechts) en Inge Veerbeek. Foto: PR

‘Probeer iemands gedrag te begrijpen in plaats van het te veroordelen’

Onderwijs

Opleiding Coach4All gaat binnenkort van start

Door Karin Stronks

AALTEN – Op donderdag 1 september gaat de opleiding Coach4All van start in de praktijk van Erna Rensen. Rensen heeft de opleiding ontwikkeld na jarenlange studie en ervaring als therapeut. De studie kan in twee of drie jaar worden voltooid. Drie hoofdvakken komen aan bod; NEI-therapie, Czb therapie, conceptie, zwangerschap en bevalling, de meest vormende periode van je leven, en NLP communicatie en coachvaardigheden.

“Studenten gaan ook werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de opleiding krijgen ze inzicht in de eigen blokkades en het opruimen daarvan. Bovendien is er aandacht voor zelfreflectie en zelfstudie. Vanaf het begin gaan deelnemers het geleerde in de praktijk brengen door te oefenen met medestudenten.” Erna en Inge vertellen op een nuchtere en heldere manier over de opleiding Coach4All die dit najaar van start gaat. “De opleiding is een samenvoeging van al het goede van bestaande opleidingen met toevoegingen van eigen ontwikkelde concepten.” 

Aha erlebniss
Tijdens de Coach4All opleiding leer je verborgen herinneringen en ervaringen op een snelle, effectieve en eenvoudige wijze naar boven brengen. Je spoort in korte tijd ingesleten gedragspatronen en negatieve, emotionele en fysieke reacties op. Je leert hierin je cliënten professioneel te behandelen en te begeleiden. Je legt een relatie tussen een gebeurtenis in het nu met een onverwerkte gebeurtenis uit het verleden. Deze gebeurtenissen hoeven niet persé grote trauma’s te zijn. Deze inzichten geven vaak een aha erlebniss. Diverse soorten van problematiek kunnen meestal met de Coach4All methode succesvol worden aangepakt.

Ervaringsgericht
De grote kracht van de opleiding is dat het een ervaringsgerichte opleiding is. “Behalve het oefenen met medestudenten worden deelnemers professioneel begeleid door mentoren, door middel van feedback en met het maken van verslagen.”

Professionals zoals maatschappelijk werkers, docenten, hulpverleners en leidinggevenden hebben inmiddels hun weg gevonden naar de opleiding Coach4All. “Maar ook ouders, mensen die zich willen omscholen en mensen die het plan hebben om zelf een praktijk te gaan beginnen hebben deze opleiding gevolgd. Coach4All is meer dan alleen een opleiding.” 

Op vrijdag 10 juni van 14.00 tot circa 17.30 uur kunnen belangstellenden bij de praktijk van Erna Rensen terecht voor de informatiemiddag over de opleiding. Inge te Paske en Erna zullen uitgebreid uitleg geven over de opleiding. Erna: “Meld je hiervoor wel even aan!” 

Over Erna Rensen
Vanuit een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen heeft Erna zich ontwikkeld tot coach, therapeut, trainer en docent. Daarnaast reist zij door het land en verzorgt ze lezingen over Czb, de invloed van deze periode op je huidige gedrag. Erna zegt: “Ondanks al mijn twijfels, onzekerheden en kritische stemmen heb ik de eerste stap gezet. En wat ik kan, kun jij ook!” Ze besluit met een opmerking van een wijsgeer: ‘Probeer iemands gedrag te begrijpen in plaats van het te veroordelen’.”


Praktijk Erna Rensen en
Coach4All Opleidingscentrum
Dinxperlosestraatweg 68
7122 JG Aalten
T 0543-476474
E info@ernarensen.com
W ernarensen.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit