Kwekerij Jacobs. Foto: PR

Kwekerij Jacobs. Foto: PR

Picasa

Groei&Bloei Aalten op tweedaagse tuinreis

Natuur

AALTEN - Groei&Bloei Aalten maakt dit jaar een tweedaagse tuinreis. Op 18 en 19 juni worden bezoeken gebracht aan zes tuinen in Drenthe en Groningen.

De eerste dag begint met een bezoek aan ‘De Luie Tuinman’ in Ruinen, wandeltuinen midden in het Drentse landschap. Dit zijn 25 tuingedeeltes met elk een eigen sfeer en thema. Daarna staat de tuin van Cocky Stottelaar in Peize op de agenda. Een tuin van ca. 6000 m2, die uit vier tuinkamers bestaat. Een informele tuin met vaste plantenborders op kleur, gecombineerd met grassen. Een vijver, kleine moes- en dahliatuin. Een formele tuin met vijver en ruime borders. De eerste dag wordt afgesloten in Foxwolde, in tuin ‘Aan de Vaart’. Deze is iets minder groot (ca. 4000 m2) maar zeker niet minder dan de vorige. Temidden van weilanden met een bosschage op de achtergrond, nemen strakke hagen, gazons en borders met veel vaste planten een prominente plaats in.
Na de overnachting in Paterswolde begint dag twee in Harkstede, waar de Meerstadtuin wordt bekeken. Een boerderijtuin van ca. 6000 m2 met een grote natuurlijke vijver. Kleurrijke borders, zo aangelegd dat je ze niet in één keer kunt overzien, maar die wel een eenheid vormen. Bij Tuinfleur in Oostwold wordt de lunch gebruikt. Voor het huis ligt een rode tuin en achter is een smalle, diepe tuin, omringd door drie kilometer beukenhagen en verdeeld in tien tuinkamers.
Het laatste bezoek is aan kwekerij Jacobs in Vriescheloo. Deze landelijk gelegen, biologische tuin met kwekerij is een paradijs voor de plantenliefhebbers en bevat uitbundige combinaties van bijzondere vaste planten en siergrassen in diverse lange eilandborders. Het gezelschap sluit de reis af met een gezamenlijk diner.

Meer informatie of aanmelden via de website.


aalten.groei.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant