Chemical Clouds.
Chemical Clouds. PR

Oerkroeg Schiller op Dag van de Achterhoekse popmuziek

Muziek

AALTEN - Oerkroeg Schiller is podium voor de Dag van de Achterhoekse popmuziek.De Dag van de Achterhoekse Popmuziek brengt Achterhoekse locaties en artiesten samen en presenteert dit onder één paraplu. 

Wat begon als een spetterende avond op één locatie is inmiddels uitgegroeid tot een evenement verspreid over meer dan dertig locaties met honderden deelnemers uit de streek.  

“Als organisatie willen wij zoveel mogelijk aandacht schenken aan al het talent in de streek. Op deze dag krijgen Achterhoekse muzikanten of kunstenaars die Achterhoekse Popmuziek thema’s verwerken in hun kunst, de gelegenheid om zich live ten gehore te brengen aan een groot publiek of te exposeren op bijzondere locaties die zichzelf als podium presenteren.”

In Oerkroeg Schiller zullen op zaterdag 19 november op de dag van de Achterhoekse popmuziek twee bands spelen.

Chemical Clouds is een jonge indie pop-/rock band. Jeppe Haafs, Jesse Bouwmeister en Sjoerd Wolbert hebben de band opgericht in 2018. Een jaar later sloot Mees ten Vaarwerk zich aan. Al snel begon de band met optredens in lokale cafés en bij open poppodia. Het coveren van bands zoals Arctic Monkeys en Nothing But Thieves motiveerde de band om ook eigen nummers te gaan schrijven. Met hun eigen geluid willen zij zich onderscheiden van de rest. Jesse zorgt met zijn zang en gitaar voor de melodielijn en de rode draad. Daaronder leggen Jeppe op de drums en Sjoerd op de bas een strak en stevig fundament. Met intens en rockend gitaargeluid maakt Mees de band helemaal compleet. Ook experimenteren de jongens graag met andere muziekinstrumenten zoals synthesizers. De band wil met hun muziek de wereld wat mooier kleuren. 

Van Fassy:Deze vier jongemannen komend uit verschillende plaatsen in de Achterhoek en zijn na hun schooltijd samengekomen met maar één doel…muziek maken. De drang om de nostalgie uit de tijden van Pink Floyd, Stevie Ray Vaughan, Neil Young en The Rolling Stones te doen herleven, resulteerde in het oprichten van de band Van Fassey. Met de focus op het schrijven van eigen muziek vult de band hun eigen repertoire ook aan met covers uit de jaren 60 t/m de jaren 80.

De entree is vrij en deze bijzondere avond zal om 22:00 uur aanvangen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant