Archief 2018, opbouw-team Sjoksfestival. Foto: Karin Stronks
Archief 2018, opbouw-team Sjoksfestival. Foto: Karin Stronks

Sjoksfestival op zoek naar vrijwilligers!

Muziek

AALTEN – Het Sjoksfestival, waar zo’n 2500 gasten op af komen, zoekt vrijwilligers die willen helpen om de twee avonden in goede banen te leiden. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni barst de dertigste jubileum-editie los in het Aaltense centrum. Vrijwilligers die vrijdags helpen krijgen zaterdag gratis ticket. En mensen die op zaterdag hun handen uit de mouwen steken kunnen op de vrijdag het festival gratis bezoeken.

Door Karin Stronks

Vanuit volleybalvereniging Bovo hebben zich vrijwilligers aangemeld, het Sjoksfestival kan nog wel extra mensen gebruiken. Christiaan ter Haar, voorzitter van de stichting Sjoks Evenementen, geeft aan: “Het gaat hier om posten bij nooduitgangen, achter de bar, muntverkoop en de controle bij de ingang. Als er veel mensen komen helpen kunnen ze mooi afwisselen met elkaar. En je krijgt een gratis ticket voor de tweede avond!” 

Vrijwilligers die via een vereniging, club komen helpen kunnen bovendien de kas van hun club spekken. “Ze krijgen 5 euro per uur per persoon, dat geld vloeit in de verenigingskas.” Voor de vrijwilliger zelf zit er ook een mooi voordeeltje aan. “Werk je op vrijdagavond dan krijg je voor de zaterdag een gratis ticket. Als een vrijwilliger zaterdag helpt krijgt hij/zij een kaartje voor de vrijdag”, aldus Christiaan. 

Mensen die zich aanmelden krijgen op de avond voorafgaand aan het festival de instructies. Ze zijn te herkennen aan een veiligheidshesje. “Wat is er leuker dan je handen uit de mouwen te steken voor je club? Je maakt de geweldige sfeer van het festival mee en helpt ons te zorgen dat alles op rolletjes loopt en dat de veiligheid van het publiek wordt gewaarborgd. Bovendien een gratis ticket voor de avond dat je niet werkt!” 

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Zelma van Alstede, tel: 06-20804501.

Sjoksfestival is ook op zoek naar twee, drie aanpakkers die op zondagochtend 5 juni een paar uurtjes willen helpen met het opruimen van het feestterrein. Hier staat een vergoeding tegenover. Interesse? Graag contact opnemen met Christiaan ter Haar, tel. 06-50203762.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit