Thema bruggen verbinden, winnende foto Het Perfecte Plaatje Aalten. Foto: Niek Damen
Thema bruggen verbinden, winnende foto Het Perfecte Plaatje Aalten. Foto: Niek Damen Niek Damen

Niek Damen winnaar derde opdracht Perfecte plaatje Aalten

Maatschappij

AALTEN - Niek Damen heeft volgens de jury de beste foto aangeleverd binnen de derde opdracht van de fotowedstrijd ‘Het perfecte plaatje Aalten’. Dit keer was het thema ‘bruggen, verbinden’.

Elke maand, een jaar lang, krijgen 40 deelnemers een opdracht, twaalf in totaal. De derde opdracht die de fotografen ontvingen was: fotografeer het thema ‘Bruggen verbinden’, een vrije opdracht. Volgens de jury, bestaande uit afgevaardigden van Aalten vooruit/De Band, fotospeciaalzaak Garretsen en Glimlach producties, leverde Niek Damen uit Aalten de mooiste foto aan. 

Een foto die volgens de jury bijzonder mysterieus is, prachtig in beeld gebracht met gebruik van al het licht wat maar aanwezig is. Het is te zien dat deze foto met geduld gemaakt is. Locatie van de foto is op de steiger in de wijk De Hare kijkend richting de brug van het Nannielaantje in Aalten. 

Voor de fotofanaat; de foto is geschoten met een Canon 5D Mk3 met Canon 70-200 2.8 IS op statief. Voor de belichting is een belichtingstrap gebruikt van 5 foto’s ieder één stop oplopend, hiermee is het dynamische bereik voor de foto gecreëerd. Niek wint hiermee overigens voor de tweede keer. Ook bij de eerste opdracht bracht hij de winnende foto in. Deze foto, met alle andere maandwinnaars, kan het publiek volgend jaar bewonderen tijdens een expositie in de bibliotheek te Aalten. 

Ook niet officiële deelnemers kunnen overigens buiten de wedstrijd om gewoon meedoen. Check de facebookpagina Het Perfecte Plaatje Aalten | Facebook. Daar zijn ook de foto’s te bewonderen van de overige wedstrijddeelnemers. Ook geeft Fotoclub Helios op deze Facebookpagina voor elke opdracht een aantal bruikbare tips. De vierde opdracht is: ‘De bezige Bij, breng een insect mooi in beeld’. De organisatie van ‘Het perfecte plaatje Aalten’ ligt in handen van Bibliotheek de Achterhoekse poort, Aalten vooruit/De Band, Fotospeciaalzaak Garretsen, Figulus Welzijn en Talentverbinder Richard Jongetjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit