Beginnerscursus op computer. Foto: PR
Beginnerscursus op computer. Foto: PR

Start Klik&Tik in de Bibliotheek Aalten

Maatschappij

AAOLTEN - Voor mensen die (beter) om willen leren gaan met computer en internet, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort de cursus Klik&Tik. Binnenkort gaan er weer twee cursussen van start in de Bibliotheek Aalten.

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker, steeds meer zaken moet of kun je via internet regelen. Met de cursus Klik&Tik biedt de Bibliotheek hulp bij het basisgebruik van computer en internet. De cursus is opgedeeld in twee niveaus: Beginners en Licht gevorderden.

Beginners
De cursus Klik&Tik: Beginners is voor deelnemers die geen ervaring hebben met computers. Deelnemers aan de cursus krijgen een eerste kennismaking met computer/tablet. Ze leren hoe ze een computer moeten opstarten, kunnen typen en een e-mail versturen. Ook het maken, bewaren en terugvinden van teksten, het invullen van formulieren en het ordenen van documenten en foto’s op de computer komen aan bod. De cursus duurt 8 weken waarin de deelnemers werken in hun eigen tempo, in kleine groepjes, op een laptop van zichzelf of de bibliotheek. Bij vragen helpt de cursusleider (digicoach) ze verder. Op dinsdag 30 april gaat er om 10.00 uur een cursus Klik&Tik: Beginners van start in de Bibliotheek Aalten

Licht gevorderden
De cursus Klik&Tik: Beginners is voor deelnemers die geen ervaring hebben met computers. Voor mensen die de basishandelingen op de computer al onder de knie hebben, start woensdag 1 mei om 10.00 uur de cursus Klik&Tik: Licht gevorderden in de Bibliotheek Aalten. In deze achtdelige cursus leren de deelnemers hoe ze veilig online kunnen gaan. Ze maken kennis met verschillende leuke en handige websites en leren stap voor stap hoe deze werken en wat ze er zoal mee kunnen. Aan het einde van de cursus kunnen ze o.a. online kopen en verkopen, internetbankieren en een reis plannen.

Aanmelden
Aanmelden voor deze cursus kan in de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl, via een telefoontje naar het servicebureau op 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek. Deelname aan de cursus is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek. Wanneer je na aanmelding toch niet deel kunt nemen aan de cursus, is het vriendelijke verzoek dit dan tijdig te laten weten. Dan kan de vrijgekomen plek nog aan iemand op de wachtlijst worden gegeven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant