De losploeg was flink druk met het versjouwen van alle kerstbomen. Foto: Joppe Roos

De losploeg was flink druk met het versjouwen van alle kerstbomen. Foto: Joppe Roos

AVA’70 scoort dik 1400 kerstbomen

Maatschappij

AALTEN - In Aalten en Bredevoort zijn de Feestdagen van 2021 vooral gevierd onder een echte kerstboom. Dit bleek zaterdag 8 januari toen een groot peloton AVA-janen op pad ging om de kerstbomen in te gaan zamelen. Het was chef d`organisation Gerben Duenk weer gelukt om maar liefst 50 vrijwilligers te mobiliseren om deze klus te gaan klaren. Het gemêleerde gezelschap bestond uit sjouwers en chauffeurs, zowel senioren als junioren, maar tevens waren de verschillende ouders en supporters van AVA’70 in touw. Het geeft duidelijk aan, dat de betrokkenheid bij de club groot is en daarom is het ook altijd weer mooi om te zien, dat er zich bij dergelijke activiteiten zoveel vrijwilligers melden.  

Extra handicap waren ook in 2022 natuurlijk weer de nog altijd geldende coronaregels, waardoor het oorspronkelijke draaiboek op de diverse hoofdstukken moest worden aangepast. Op de werf van de firma Aalbers had zich inmiddels een trio potige en topfitte kerels geposteerd, die belast waren met het lossen en tellen van de kerstbomen. De stroom aanhangers vol met buit kwam langzaam maar zeker op gang en toen dit er eenmaal lekker in zat ging het in rap tempo. Niet zelden leidde dit tot een lichte opstopping, maar dit was direct een mooie aanleiding voor een koffie-to-go-momentje. 

Het aanbod aan kerstbomen was net als andere jaren weer heel divers, maar wat vooral opviel was de uitstekende kwaliteit van het groen en met name de grootte. Bomen van dik twee meter hoog waren zeker geen uitzondering en er moest een flinke berg werk verzet worden. Dit gold natuurlijk ook voor de rapers, die onderweg de nodige meters moesten maken om de aanhangers vol te krijgen. Op de werf hield ‘Jos de Boss’ de doorgegeven aantallen nauwkeurig bij en liet regelmatig weten dat de inzameling weer prachtig verliep. 

Even na 11.30 uur klonk er een groot gejuich over de werf, toen bleek dat het magische aantal van 1000 ingezamelde kerstbomen was behaald. Om de vrijwilligers extra te motiveren, werden er door het kleine, maar uitstekend functionerende cateringteam tasjes met drank en lekkers uitgedeeld, zodat de energievoorraad snel kon worden aangevuld voor de grote eindsprint. 

De buitengewoon gezellige en ontspannen sfeer bij het afleverpunt bleef tot het einde toe intact, uiteraard coronaproof. Sterker nog, het enthousiasme groeide nog steeds. Helemaal toen er een geweldige kerstboom van een meter of 4,5 werd aangesleept. Grote vraag was natuurlijk, waar dit unieke exemplaar in de woonkamer had gestaan? Of zou het dan toch de tuin zijn geweest…. 

De humor vierde hoogtij, zeker toen een groep wist te melden, dat een man zijn net ingeleverde boompie graag terug wilde, omdat zijn vrouw had besloten dat het exemplaar eigenlijk een mooi plekje in de tuin verdiende, in plaats van in de houtversnipperaar. Topoverleg volgde en uiteindelijk werd besloten, om de Noorse spar maar weer aan de rechtmatige eigenaar terug te schenken.  

Het aantal teams dat nog in touw was, slonk zienderogen en opperbaas Duenk trok zich even terug met de calculator om het eindtotaal vast te stellen. Uiteindelijk was de teller letterlijk en figuurlijk blijven steken op 1408 kerstbomen, al moet daarbij worden aangemerkt dat er vaak in blessuretijd nog wel enkele exemplaren worden ingeleverd. Een prachtig eindtotaal natuurlijk en een resultaat waar de hele club vrijwilligers trots op mag zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit