Afbeelding

Hondenschool Vóóóruit

Economie

Iedere combinatie heeft talent! Door teamwork kom je samen vooruit!

Wat als een hobby begon, werd uiteindelijk een echte hondenschool waar baasjes en honden vóóóruit geholpen worden. Sinds begin oktober bestaat hondenschool Vóóóruit in Miste.

Naast de puppytraining, jonge hondentraining en gehoorzaamheid kun je er ook agility doen op allerlei niveaus: jonge honden, veteranen, beginners, debutanten, A1 en A2. Er wordt getraind volgens de principes van positieve training. Hierbij gaan we er vanuit dat een hond gedrag zal laten zien en herhalen, dat hem wat oplevert, bijvoorbeeld een beloning door aandacht, een spelletje, een voertje. We slijpen het gedrag in dat wenselijk is en buigen ongewenst gedrag om. Daarbij besteden we ruim aandacht aan de basisvorming van een hond.

In theorie- en praktijklessen komt u veel te weten over motorische ontwikkeling, de socialisatie, mentale stimulatie, rusten en slapen en uiteraard opvoeding en trainingsvaardigheden. We zullen ook twee keer per cursus een uitstapje maken, zodat het geleerde ook direct in de praktijk te oefenen is.

Bij het opvoeden van de puberende honden staan we u bij met zinvolle tips en gerichte training in jonge honden groepjes of in een gehoorzaamheidsgroep voor honden die de jonge hondentraining hebben afgesloten, maar nog wat extra ondersteuning nodig hebben. Het uiteindelijke doel is om blije baasjes en zelfverzekerde vrolijke honden als een goed team te laten samenwerken. Zo wordt er een solide basis gelegd en kunnen combinaties doorstromen naar agility, gehoorzaamheid of elders naar andere sporten. Belangrijk voor het welzijn van de honden is namelijk dat ze actief kunnen zijn en uitgedaagd worden.

Hondenschool Vóóóruit! is een hondenschool voor actieve baasjes en honden, daarom zal er ook regelmatig een activiteit worden georganiseerd of een korte cursus gegeven worden, denk aan flyball of treibball, een fietstocht of suppen.

De eigenaresse is Wendy van Londen. Wendy staat overdags als docent Duits voor de klas, maar heeft de liefde voor en het trainen van haar honden en het trainen van anderen naar een professioneel niveau gebracht. Als bevoegd kynologisch instructeur (diploma 2021 MG) en benoemd instructeur door de Raad van Beheer geeft ze training volgens de huidige opvattingen over hondentraining en actuele kennis. Ook heeft ze het basisdiploma agility/behendigheid op zak, zodat er veilig getraind kan worden. Na elke training staat er een kop koffie of thee gratis voor u klaar en kan er even nagepraat worden als daar behoefte aan is.

Hondenschool Vóóóruit is gevestigd in Miste, aan de Misterweg 240.

Website (momenteel nog beperkte info): www.hondenschoolvoooruit.nl
Telefoon: 0640283268 Mail: info@hondenschoolvoooruit.nl

Trainingsdagen: maandagavond, woensdagavond en zaterdags. Groepsgrootte maximaal 4 combinaties, privéles is mogelijk

Dit artikel wordt u aangeboden Hondenschool Vóóóruit. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit