Links Jan Helmink (Jarbon) met Talentverbinder Richard Jongetjes. Foto: PR
Links Jan Helmink (Jarbon) met Talentverbinder Richard Jongetjes. Foto: PR

Startschot oprichting tweede broodfonds op ZZP/Kleine Ondernemersdag

Economie

AALTEN - Maandag 9 mei wordt het startschot gegeven voor de oprichting van een tweede broodfonds tijdens de ZZP/kleine ondernemersdag. Het eerste broodfonds ‘Aaltens Belegh’ is zeer stabiel en succesvol en vond haar oorsprong ook tijdens een zzp/kleine ondernemersdag een aantal jaren geleden. 

Het Broodfonds is een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid, ontwikkeld dóór en vóór ondernemers. Vaak wordt dit type voorziening ook wel aangeduid als ‘schenkkring’. De BroodfondsMakers begeleiden bij de oprichting van de individuele groepen en zorgen ervoor dat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Alleen groepen die zijn opgezet door de BroodfondsMakers en die zich houden aan de voorwaarden zijn een broodfonds en mogen die naam gebruiken. 

De voorwaarden zijn voor iedereen gelijk: bij toetreden is men arbeidsgeschikt, ondernemer en er wordt minimaal gemiddeld 750 euro per maand netto winst uit de onderneming gehaald. Het broodfonds is voor zelfstandigen met en zonder personeel, vennoten van een VOF, maten in een maatschap en directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) van een BV. Uit allerlei beroepen kunnen zelfstandigen meedoen aan een broodfonds.  

Naast presentaties van het broodfonds kunnen startende en gepokt en gemazelde ondernemers op deze avond ook sprekers bezoeken met onderwerpen die aan bod komen zoals ‘Groei in je ondernemerschap. Leef je droom!’, ‘Hoe verkoop ik mijn handel?’, ‘Het nut en noodzaak van netwerken’ en ‘Sta even stil bij je onderneming’. 

Het belooft wederom een avond bomvol met interessante onderwerpen inclusief een plek om (nieuwe) collega’s te ontmoeten te worden.

Maandagavond 9 mei is iedereen welkom in buurtschapshuis ‘t Romienendal aan de Aldanaweg 3 in Aalten (Dale). Tussen 18.00 uur en 18.55 uur is er een inloop met maaltijdsoep en broodjes en om 19.00 uur start het programma met een plenaire opening. Ondernemers kunnen daarna in twee rondes kiezen voor thema’s met bevlogen sprekers in de diverse zalen. 

De organisatie ligt in handen van Richard Jongetjes (talentverbinder) , Marianne te Linde ( Aaltense uitdaging) en Jan Helmink (Jarbon). De kosten voor deelname zijn 15 euro en dit is inclusief koffie of thee, maaltijdsoep met broodjes en reserveringskosten. Voor meer info en het bestellen van tickets: http://www.zzpdag-aalten.nl/  De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit