Vader Roy, moeder Kim met Tess en baby Abby. Foto: Karin Stronks
Vader Roy, moeder Kim met Tess en baby Abby. Foto: Karin Stronks

Abby is eerstgeboren baby dit jaar in Aalten

Algemeen

AALTEN – Op zaterdag 8 januari 2022 om 22.26 uur is de eerste baby van Aalten geboren. Abby is haar naam, bij de geboorte is zij 52 cm lang en ze weegt 3910 gram. De nieuwe wereldburger is de dochter van Roy en Kim en zusje van Tess (2). De kersverse en trotse ouders en zusje krijgen bezoek van Willie Lensink en Monique Hüning die een groot pakket cadeaus meebrengen namens de ondernemersvereniging Nova en stichting Aalten Promotie (SAP). Tijdens de fotoshoot pakt Tess het eerste cadeautje al uit…

Door Karin Stronks

“Wat een verwennerij”, glimlacht moeder Kim. Ze komt met vader Roy en de twee dochters buiten om de cadeaus in ontvangst te nemen. De pakketjes zijn door Willie en Monique ingepakt en uitgestald op een bankje voor het huis. Tess begint meteen een pakje open te maken en lacht als zij een grote knuffel aan haar mama laat zien. Monique en Willie feliciteren de ouders en Tess met de geboorte van Abby via een ‘boks’. Rekening houdend met de coronamaatregelen besluiten zij niet mee te gaan voor koffie en een beschuit met muisjes. Ze brengen de geschenken naar binnen en nemen afscheid van het jonge gezin. 

Voor het vertrek van Monique en Willie heeft moeder Kim nog een vraag aan Monique. “Bij de ingang van de Grote Zaal bij ’t Noorden staat een zinken teil. Deze heeft mijn opa aan ’t Noorden geschonken. Mijn broertje en ik zijn vroeger in bad gedaan door oma in deze teil. Kunnen wij hem lenen voor de New Born Shoot?” Monique geeft aan dat dit geen probleem is als deze teil er nog is. “We houden contact hierover”, zegt ze. 

Kim is ‘uitgerekend’ op 13 januari, de geboorte kondigt zich vijf dagen eerder aan. Na het middagslaapje komt opa Tess ophalen om te logeren. Kim is kort voor de geboorte door haar rug gegaan en besluit in bad te gaan bevallen. “De geboorte viel me 100% mee. In bad kun je net iets beter ontspannen.” Abby is thuis geboren. De kraamhulp is aanwezig en blijft nog even om de eerste ondersteuning te bieden na de bevalling. Tess babbelt intussen vrolijk en pakt een tweede cadeautje uit, een muziekdoosje. Papa Roy help haar erbij. 

“Hoe Tess reageerde? Nou, zo trots! Abby slaapt bij ons op de slaapkamer, het wiegje is van opa en oma geweest, ik heb er als baby in gelegen, net als mijn moeder en mijn tante. Ja, de wieg is de familie door geweest! Tess slaapt in een ledikant, ook doet ze nog een middagdutje. Ze kan er gelukkig nog niet uitklimmen…”Kim geeft borstvoeding. “Abby zit nu al boven haar geboortegewicht, het gaat heel goed!” Papa Roy heeft extra vrij genomen. “Dat is handig, ik kan nog niet zo zwaar tillen door mijn rug.” Kim werpt een blik op de meter krentenwegge. “Dat is leuk! Maar ik hoop dat de muziekvereniging AOV nog even wacht met het cadeau… Daar is het namelijk ook een traditie om krentenwegge cadeau te doen!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit