Echtpaar van Dommele, 60 jaar getrouwd, met burgemeester Stapelkamp. Foto: Jan Oberink
Echtpaar van Dommele, 60 jaar getrouwd, met burgemeester Stapelkamp. Foto: Jan Oberink

Diamanten huwelijk voor Rinus en Jenny van Dommele-De Bruijn

Algemeen

LINTELO – Op 22 november 1961 geven Rinus en Jenny van Dommele-De Bruijn elkaar het ja-woord. Nu, zestig jaar later, zijn ze allebei 84 jaar en nog altijd bij elkaar. Burgemeester Stapelkamp brengt het diamanten paar een bezoek en er is een boeket bloemen bezorgd namens de gemeente Aalten.

Door Karin Stronks

“Een feest kunnen we nu niet houden vanwege de coronaregels”, aldus meneer Van Dommele, “misschien kunnen we het deze zomer alsnog vieren.” Het diamanten paar komt oorspronkelijk uit Schiedam. “We zijn dus als stadsmensen in Lintelo neergestreken en zijn hier heel plezierig ontvangen!” Rinus van Dommele is jarenlang hoofd van de basisschool De Klimop in Lintelo geweest. En als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand heeft hij vele huwelijken voltrokken. 

Ze leren elkaar kennen in Rotterdam Zuid in een jeugdcentrum. “Ik zag iemand aan de bar zitten met de rug naar me toe. Ik dacht haar te kennen en groette haar. Het was een vreemd meisje… We hebben een heel fijn gesprek gehad en meteen een afspraakje gemaakt voor de volgende dag, dat was dus Koninginnedag. En toen is het begonnen!” Later blijkt dat ze slechts vijf minuten lopen van elkaar af wonen. 

In het huwelijk worden drie kinderen geboren waar Rinus en Jenny goed contact mee hebben. Ze zijn jarenlang twee dagen per week naar Amersfoort gegaan om op de kleinkinderen te passen. “Dat was heel fijn, we hebben de kleinkinderen van dichtbij op zien groeien”, aldus Rinus. Ze hebben zes kleinkinderen. Jenny is veelal thuis en houdt zich bezig met kerkenwerk, ze komt als bezoekdame veel onder de mensen. Rinus is actief geweest als gemeenteraadslid en heeft in het kerkbestuur gezeten.

Qua gezondheid gaat het goed met de echtelieden. Ze beleven veel genoegen om samen in de tuin bezig te zijn en ze fietsen veel. “We zijn blij om nog in goede gezondheid te mogen leven en genieten volop van de Achterhoek.” Ze redden zich nog prima zonder hulp. “Ik help een beetje bij het koken”, aldus Rinus. Ze doen allebei een dagdeel per week vrijwilligerswerk voor Dorcas in Aalten. “De taken zijn goed verdeeld bij Dorcas en ook wij dragen een steentje bij!” 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit