Tenor Nico van der Meel en harpiste Constance Allanic. Foto: PR
Tenor Nico van der Meel en harpiste Constance Allanic. Foto: PR

Camerata Trajectina in de Joriskerk

Gezongen Verhalen door Nico van der Meel, tenor, en Constance Allanic, harp

BREDEVOORT - Een nieuw seizoen, een nieuwe concertserie in de Bredevoortse Sint Joriskerk. Op 19 september opent Camerata Trajectina met Gezongen Verhalen met Nico van der Meel tenor en Constance Allanic harp.

De mooiste verhalende liederen uit de late Middeleeuwen en 16de eeuw. Een gezongen voorleesmiddag met uitleg door Nico van der Meel, meesterverteller en een van Nederlands bekendste tenoren. Laat u meevoeren naar de denkbeelden, de taal en het ritme van honderden jaren geleden. Constance Allanic begeleidt op harp, viola da gamba en hakkebord.

Het muzikale geheugen van Nederland
Met de muziek van de 16de en 17de eeuw en de eigen schoonheid van de Nederlandse taal brengt Camerata Trajectina Nederlandse geschiedenis tot leven. Speelse en theatrale presentaties spiegelen de cultuur en maatschappij van toen aan ons herkenbare heden.
De poëzie in de 16de en 17de eeuw werd veelal gemaakt op bekende melodieën en werd dus gezongen. Beroemde dichters als Hooft, Bredero en Cats maakten evengoed gebruik van deze manier van werken als eenvoudige soldaten en matrozen. Camerata Trajectina heeft een grote expertise opgebouwd in het terugvinden van melodieën bij deze teksten.

Informatie
Het concert vindt plaats op 19 september in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur.
Bezoekers wordt verzocht zich aan te melden voor de website. Het aantal bezoekers dat me maximaal kan toelaten is 60. Tevens vraagt de organisatie iedereen zich te houden aan de op dat moment geldende veiligheidsmaatregelen. Het gebruikelijke drankje na afloop moeten helaas nog vervallen.
Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van 12 euro worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.


sintjorisconcerten.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden