Jubilaris bij RK Herenkoor Aalten | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit
<p>Zijn vrouw Annie spelt de jubilaris de eremedaille op. Foto: Mia Bijen</p>

Zijn vrouw Annie spelt de jubilaris de eremedaille op. Foto: Mia Bijen

Jubilaris bij RK Herenkoor Aalten

AALTEN - Tijdens de gebedsviering van zondag 29 november in de RK Sint Helenekerk, met als voorganger Hans de Graaf, werd Frans Stoltenborg gehuldigd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap van het herenkoor. Dat gebeurde ter gelegenheid van het feest van de heilige Caecilia, de patroonheilige van de zangkoren, naar wie het herenkoor ook is vernoemd.

In normale tijden zou het koor op feestelijke wijze muzikale medewerking hebben verleend aan de viering. Maar door de coronamaatregelen kon dat nu niet. In plaats daarvan werden tijdens de viering opnames van het herenkoor gedraaid. In het verleden heeft het koor diverse malen de zang verzorgd tijdens een viering, die door de KRO-radio werd uitgezonden. Vaak gingen die uitzending via de wereldomroep de gehele wereld over. Van die uitzendingen, maar ook van andere optredens van het koor, werden opnames ten gehore gebracht.

Namens de beheercommissie van de Sint Helena geloofsgemeenschap werd de jubilaris toegesproken door José van Lith. Zij karakteriseerde hem als een warm en betrokken persoon met aandacht voor mensen die het minder goed hebben. Zij bedankte hem niet alleen voor zijn inzet voor het koor, waarvan hij naast zanger tevens secretaris is, maar ook voor zijn vele andere werk voor de geloofsgemeenschap. Door zijn vrouw Annie kreeg de jubilaris de eremedaille in goud van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging voor kerkmuziek opgespeld.

Omdat persoonlijk gelukwensen niet kon feliciteerden de aanwezigen, waaronder alle koorleden, de jubilaris door middel van een hartelijk applaus.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden