De verruimde terrassen op de Markt. Foto: D66
De verruimde terrassen op de Markt. Foto: D66

D66: Ruimere terrassen een blijvertje?

D66: Ruimere terrassen een blijvertje?

AALTEN - D66 fractievoorzitter Alexander van der Graaff gaat in de raadsvergadering van 22 september voorstellen te onderzoeken of de ruimere terrassen een blijvertje kunnen worden. Volgens Van der Graaff “worden de tijdelijk verruimde terrassen erg gewaardeerd door onze inwoners en bezoekers”. Toen op 1 juni, tweede pinksterdag, na twee en een halve maand de horeca weer open mocht, konden we door het mooie weer gelijk de ruime terrassen op en dat is door de prachtige zomer zo gebleven.

In Aalten stond de markt vol met tafels en stoelen, zelfs een aantal parkeerplaatsen van het gemeentehuis werd opgeofferd en er werden extra bloembakken geplaatst. “De gemeente en het SAP hebben hier knap werk geleverd”. Het resultaat: een aantrekkelijk en bruisend centrum. Ook burgemeester Stapelkamp gaf al in juni aan dat “mensen genieten van de zichtbare ontspanning en gezelligheid op straat” en “dat we het gezelligste raadhuis van Nederland hebben, aan drie kanten omgeven door terrassen.”

“De verruimde terrassen voorzien ook in een grote behoefte vanuit de horecaondernemers, ook ná corona”, vervolgt van der Graaff. “Meerdere ondernemers hebben aangegeven dat ze graag ook na corona de ruimere buitenruimte willen behouden. Nu zijn de terrassen soms nog wat provisorisch aangekleed, maar ondernemers zouden graag investeren als de verruimde terrassen zouden blijven. Hierdoor kunnen onze terrassen en daarmee de dorpskernen nog mooier worden.”

Onlangs heeft het college besloten om de ruimere terrassen in ieder geval te verlengen tot en met zondag 1 november 2020. Ook denkt het college na over volgend jaar, er vanuit gaande dat de corona-maatregelen dan nog steeds van kracht zijn. “Wij zouden het mooi vinden als de raad zich uitspreekt om te gaan onderzoeken welke terrassen onder welke voorwaarden structureel gemaakt kunnen worden”, aldus Van der Graaff. “Hier zitten best wel wat haken en ogen aan, bijvoorbeeld op de markt in Aalten moet het wel mogelijk blijven om bruiloften en andere evenementen te organiseren.”

“In goed overleg met de horeca en het SAP moet hier goed uit te komen zijn”, verwacht van der Graaff. “Wellicht is niet ieder tijdelijk terras even geschikt om structureel te maken. In Aalten en Bredevoort zou ons inziens het snel helder kunnen worden welke terrassen geschikt zijn om helemaal of deels te blijven. Voor Dinxperlo is het waarschijnlijk beter om dit samen met de nieuwe centrumvisie uit te werken.” Van der Graaff hoopt op een brede steun in de raad. “Het zou helemaal mooi zijn als het college ons voorstel overneemt.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden