De beoogde locatie voor de uitbreiding van camping Goorzicht. Foto: Bernhard Harfsterkamp
De beoogde locatie voor de uitbreiding van camping Goorzicht. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Camping Goorzicht breidt uit aan de andere kant van de Boterdijk

Algemeen

Nieuw aanbod: boomhutten

Door Bernhard Harfsterkamp

AALTEN – Camping Goorzicht maakt een sprong over de Boterdijk. Tegenover de bestaande camping, gelegen op de hoek van de Romienendiek en de Boterdijk, wordt een nieuw recreatieterrein gerealiseerd van ruim een hectare groot. Het zal gedeeltelijk worden gebruikt voor toeristisch kamperen. “Er komen ook recreatiewoningen en camperplekken”, zegt wethouder Ted Kok. “De zes boomhutten zijn een nieuwe tak in het aanbod.” De te gebruiken gronden rondom een te slopen burgerwoning zijn bestemd als agrarische cultuurgrond en bos.

Elders slopen om te kunnen bouwen
De zes boomhutten van elke 50 vierkante meter groot worden in het bos gebouwd. In het noordelijk deel van het terrein komen groepsaccommodaties en recreatiewoningen. In het zuidelijk deel is ruimte voor toeristisch kamperen en de camperplekken. De bestaande woning wordt gesloopt. Op een andere plek in het plangebied wordt een nieuwe gebouwd. Om recreatiewoningen op het terrein te kunnen bouwen moeten elders in de gemeente Aalten agrarische gebouwen worden gesloopt. Dat gebeurt op locaties aan de Klokkemakersweg, de Gendringseweg, de Sondernweg en de Lage Heurnseweg. In totaal wordt er 1300 vierkante meter gesloopt. Het nieuwe recreatieterrein is al goed ingepast in het landschap. Het ligt tussen bos en houtwallen. De uitbreiding van de camping voorziet in een behoefte. Het geeft een bestaand recreatiebedrijf meer ruimte en breidt het aanbod uit, zodat meer doelgroepen er gebruik van kunnen maken. Het plan heeft geen nadelen voor agrarische bedrijven in de omgeving en het plan kan rekenen op draagvlak in de omgeving. Het ontwerp bestemmingsplan wordt binnenkort ter inzage gelegd. Wie wil kan dan een zienswijze indienen.

In de zomer een tijdelijke “festival”camping
Wethouder Ted Kok had ook nog een aardig nieuwtje. “Er is een verzoek binnen gekomen voor een tijdelijk gebruik, zodat de gronden vooruitlopend op de bestemmingswijziging al gebruikt kunnen worden als camping.” De coronaviruscrisis heeft veroorzaakt dat alle evenementen en festivals zijn afgelast. Dat is een strop voor de bedrijven die hun inkomen hiermee verdienen. Een van de bedrijven is Deworrying uit Delft, die zich onder andere bezig houdt met tijdelijke verblijfsplaatsen bij festivals. Dat bedrijf richt nu een tijdelijke “festival”camping in aan de Boterdijk, die voldoet aan alle coronavoorwaarden. Van zo’n tijdelijke camping is al een goed voorbeeld te zien bij Rekken. “Ze gaan ook allerlei activiteiten organiseren”, zegt de wethouder Kok. “Zo komt topkok Ron Blauw om een weeklang kooksessies te verzorgen.” Het zijn niet zomaar tenten die er zullen verschijnen, ze zijn wel wat luxer. “Zo willen wij de ondernemer de gelegenheid geven deze zomer wat extra’s te doen.”

De beoogde locatie aan de Boterdijk. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant