Maria Elferink in haar winkel. Foto: PR
Maria Elferink in haar winkel. Foto: PR

Maria Elferink stopt met Mari-belle Luxe Lingerie

Algemeen

AALTEN - Zaterdag 25 juli is de laatste dag dat Mari-belle Luxe Lingerie aan de Bredevoortsestraatweg open is. Daarna sluit de winkel van Maria Elferink voorgoed de deur.

Het besluit om te stoppen is ingegeven door het feit dat Maria en haar man dit jaar allebei 65 jaar worden. "We hebben al langer plannen om een punt te zetten achter ons werkzame leven. We willen graag nog gaan reizen, wat van de wereld zien. We gaan altijd al wel op vakantie, maar dat was dan meestal een kwestie van uitrusten van de drukke werkzaamheden. Nu willen we echt wat gaan zien. Daarbij kwam dat ik ook moest beslissen of ik het huidige winkelpand nog weer een periode zou huren. Toen hebben we besloten dat niet te doen, maar te stoppen met de winkel."

Best een grote stap voor Maria, die al zo'n dertig jaar in het vak zit. "Ik heb een passie voor lingerie. Ik begon ooit als lingerieconsulent, en begon al snel mijn eigen lingerie-party-lijn Mari-belle. Daarin kon ik mijn ideeën en visie kwijt over pasvorm, kwaliteit en goed adviseren. En dat gold natuurlijk helemaal toen ik de winkel begon, eerst aan de Hogestraat, later de Landstraat en nu al weer vijf jaar aan de Bredevoortsestraatweg. Daar heb ik goede contacten opgebouwd met de klanten, die de persoonlijke benadering, een op een, de hoge kwaliteit van mijn producten en het goede advies erg waardeerden." Maria is niet op zoek geweest naar opvolging, ondanks het feit dat - toen bekend werd dat ze ging stoppen - veel klanten aangaven het jammer te vinden dat de zaak verdwijnt. Ze was daarom ook blij dat twee zaken uit Aalten bij haar aanklopten om te vragen of ze bepaalde productlijnen van Mari-belle konden overnemen. "Zo wordt het basisconcept van Lingadore-bh's overgenomen door A'dress aan de Lichtenvoordsestraatweg 9, en ons huismerk Avet, met microshorts, -slips en - hemdjes, is straks te koop bij Uniek Ladies aan de Kerkstraat 9. Zo kunnen mijn klanten voor die zeer gewaardeerde producten nog steeds terecht in Aalten."

Tot en met 26 juli dus nog Mari-belle Luxe Lingerie aan de Bredevoortsestraatweg. Dan sluit Maria Elferink, met toch wel wat weemoed, de deur van de winkel voorgoed. Om dan samen met haar man te genieten van reizen en van wat het leven na al het harde werken brengt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant