Len Bloemers en Lennart Hoftijzer in hun kersverse eigen studio op het Beatrixpark in Winterswijk Foto: Leander Grooten
Len Bloemers en Lennart Hoftijzer in hun kersverse eigen studio op het Beatrixpark in Winterswijk Foto: Leander Grooten

’s Werelds beste DJ contracteert Winterswijks dance-duo

Algemeen

WINTERSWIJK/AALTEN – Een jongen van negentien was Lennart Hoftijzer toen hij Dimitri Vegas & Like Mike hoorde draaien en hem inspireerde ook muziek te produceren. Nu, zo’n 5 jaar later, wordt de single ‘Wild Tonight’ uitgebracht op het label van de DJ’s, die als beste DJ’s ter wereld zijn verkozen. Hij en zijn muzikale partner Len Bloemers kunnen amper bevatten wat dit kan inhouden.

Door Leander Grooten

LENN is de artiestennaam van de twee Winterswijkers. Samen draaien ze op feestjes, Hoftijzer als producer en DJ, Bloemers als MC (Master of Ceremony). In de studio vindt het creatieve werkproces plaats onder andere met midi keyboards en de computer. “Je moet verstand van techniek en muziek hebben.”

Synth akkoorden
“Hier begon het mee,” zegt Lennart. In de studio aan het Beatrixpark in Winterswijk klikt klikt hij wat met zijn muis en de ruimte vult zich met een dromerige synthesizer. Een baslijn en drumbeat volgen en tenslotte de stem van de Aaltense zanger Mackum. Producer Young T uit Bredevoort mixte zijn stem, waarna LENN besluit dat er nog iets mist. “Via Instagram volg ik Jaime Deraz uit New York. Ik heb haar gevraagd of ze het wat vond om wat in te zingen.” En zo geschiedde, de track was klaar om de boer mee op te gaan.

Wild Tonight
De Achterhoekse track is een soulvolle plaat geworden die prima past op een zomeravond: relaxed en zwoel. Bloemers: “Wij geloven dat de track hitpotentie heeft. Het is voor de radio gemaakt. Normaal maken we EDM (Electronic Dance Music), we hopen dat ook dat in de smaak valt bij het label.” Zo’n EDM track is Follow Me van LENN, een stevige beat om mee uit je plaat te gaan tijdens een dance feest.

Dimitri Vegas & Like Mike
Terwijl het duo onderweg is naar Oostenrijk voor skivakantie, scrollen ze op Instagram en zien dat hun favoriete DJ duo een nieuw muzieklabel oprichten, Green Room. Lennart besluit ter plekke de track door te sturen. Een paar maanden later is het contract getekend en heeft de single airplay. De landelijke radio heeft LENN inmiddels ook in de smiezen. “Ik kreeg allemaal appjes van vrienden dat we op SLAM FM te horen waren, te gek toch!”
Al jaren behoren Dimitri Vegas & Like Mike tot de beste DJ’s van de wereld, nu zelfs de allerbeste. De Belgische broers treden over de hele wereld op voor honderdduizenden uitzinnige danceliefhebbers en hebben meerdere muzieklabels, waaronder Green Room, waar de Winterswijkers nu onder vallen.

Kracht van online
Dankzij Instagram zagen zij de release van het nieuwe muzieklabel en was ook de drempel laag om de New Yorkse Deraz te vragen. De track is op Spotify te beluisteren en LENN zet onder andere Instagram en TikTok in om naamsbekendheid te creëren. “Optreden zit helaas even niet in, we zetten vol in op online,” aldus Len. “Het geeft zoveel mogelijkheden om een fanbase te creëren en ons product bekend te maken.”

Achterhoekse Dance
De regio van boerenrock en klompendans puilt niet uit van dance. Het East Garden Collectief maakt zich hard voor jonge urban en EDM producers in de regio, waarbij ook LENN en Mackum zijn aangesloten. Met de internationaal opgemerkte track Wild Tonight mag de Achterhoek zich klaarmaken voor een nieuwe generatie muzikanten.

Dromen over morgen
Waar het heengaat vanaf hier, is nog verre van bekend. Tussen de oogharen door ziet LENN het wereldtoneel van de dance voor zich. “Het jaarlijkse festival Tomorrowland heeft zo’n honderdduizend bezoekers. Dimitri Vegas & Like Mike zijn de vaste headliners die daar draaien. Zij kennen ons nu, dus….,” reageren de twintigers, “We zijn daar nog lang niet, maar we mogen dromen, toch?”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant