Met de online Jeugdbibliotheek hebben kinderen geen tijd om zich te vervelen. Foto: PR
Met de online Jeugdbibliotheek hebben kinderen geen tijd om zich te vervelen. Foto: PR

Jeugdbibliotheek verdrijft de verveling online

AALTEN - De vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort zijn nog even gesloten. Nu de kinderen niet naar school kunnen ligt verveling thuis op de loer. Maar die is te voorkomen dankzij een mooi alternatief: de online Jeugdbibliotheek.

In de online Jeugdbibliotheek is voor iedereen van 0 tot 18 jaar van alles doen. Naast e-books en luisterboeken kunnen kinderen er nog veel meer vinden. Voor de jongsten staan er bijvoorbeeld ook voorleesfilmpjes en digitale interactieve prentenboeken op. Met de DataDetox Game leren de oudere kinderen spelenderwijs alles over digitale privacy. En via Einstein Junior kunnen ze oefenen voor alle vakken van de basisschool.
Maar het is ook mogelijk om thuis te oefenen voor het theorie-examen. En er zijn verschillende websites beschikbaar met informatiebronnen die bijvoorbeeld handig zijn bij het maken van een werkstuk. Voor jonge bibliotheekleden die lezen wat lastig vinden is er Yoleo, waarbij ze kunnen lezen én luisteren tegelijk. Op onderstaande website is het complete online aanbod van de Jeugdbibliotheek te vinden.

Inschrijven
Een bibliotheekaccount verschaft onbeperkte toegang tot alle digitale diensten in de online Jeugdbibliotheek. Iedereen van 0 tot 18 jaar kan gratis lid worden van de Bibliotheek. Om snel gebruik te kunnen maken van alles wat de online Jeugdbibliotheek te bieden heeft is het nu ook mogelijk online in te schrijven, via de website.

www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden