Met blijdschap wordt de cheque in ontvangst genomen. Foto: Kristel te Bokkel
Met blijdschap wordt de cheque in ontvangst genomen. Foto: Kristel te Bokkel

Vrienden van Estinea blij met cheque Stichting Paastoertocht

Algemeen

AALTEN – Met een uitroep van verbazing en blijdschap nam Henk Hartemink, voorzitter van stichting Vrienden van Estinea afgelopen vrijdagavond 31 januari een cheque in ontvangst ter waarde van 1500 euro. Afkomstig van Stichting Paastoertocht en bedoeld voor het realiseren van meer levensgeluk bij cliënten van Estinea.

Door Kristel te Bokkel

Stichting Paastoertocht organiseert elk jaar een toertocht voor mountainbikers om zo geld te kunnen doneren aan stichting Vrienden van Estinea. Op tweede paasdag kan er een afstand van 25, 35 of 55 kilometer gefietst worden. Daarnaast organiseren zij ook een familiefietstocht. Voor vijf euro kan men meedoen en de opbrengsten hiervan gaan naar Stichting Vrienden van Estinea. Hartemink is zichtbaar verrast en dankbaar voor de mooie opbrengst: "Wat zijn we hier blij mee."

Stichting Vrienden van Estinea zet zich in voor het realiseren van meer levensgeluk bij mensen die ondersteuning krijgen van Estinea. "Ook zij hebben daar recht op. Zij mogen ook het beste uit zichzelf halen en volop meedoen in de samenleving. Alleen kunnen we die dingen niet financieren vanuit de zorggelden. Daarvoor moeten we andere bronnen aanboren. Bijvoorbeeld vrienden, bedrijfsvrienden, fondsen, sponsoren en dit soort acties," aldus Gerrit van Veen, coördinator Fondsen en Sponsorwerving. Hij vervolgt: "Voorheen gingen de opbrengsten van de Paastoertocht al naar duo-fietsen, een binnentuin en een beweegtuin op het Slaadreef. En ook dit jaar krijgt het geld een mooie bestemming"

Tijdens de jaarlijkse uitreiking waren ook de vrijwilligers van Stichting Paastoertocht aanwezig. Ingrid te Veldhuis, bestuur stichting Paastoertocht, vertelt: "Deze avond is er voor de cheque-uitreiking, maar zeker ook voor de vrijwilligers. We vinden het belangrijk om onze dankbaarheid uit te spreken. Daarom is het vanavond ook de vrijwilligersavond. We zijn enorm dankbaar dat zij ons afgelopen jaar weer geholpen hebben."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant