Actie Kerkbalans Aalten en Bredevoort

AALTEN/BREDEVOORT - Van zaterdag 18 januari tot zaterdag 1 februari doen 2.000 kerken mee aan Actie Kerkbalans. Duizenden vrijwilligers zamelen geld in voor hun plaatselijke kerk. Voor iedereen is de kerk op een andere manier van waarde. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. 'Geef voor je kerk' is het thema voor Actie Kerkbalans 2020.

Ook de Protestantse Gemeenten van Aalten en Bredevoort gaan in deze periode bij hun leden langs met het verzoek om een financiële bijdrage.
De Protestantse Gemeenten stellen: "De kerk: een plek om tot jezelf te komen of juist anderen te ontmoeten. Waar je een luisterend oor vindt en stilte om te bezinnen. Een plek om te vieren en te geloven. Waar je bemoedigd en geïnspireerd raakt. Waar we Gods verbondenheid met ons vieren. Waar we samen zoeken naar wat het betekent om Jezus Christus na te volgen. Een plek waar we zorg en aandacht hebben voor de ander, met elkaar meeleven in blijdschap, zorg en verdriet. Geef voor je kerk, want alleen zo kunnen we als kerk van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen.'

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden