Gemopper in de bieb bij Nationale Voorleesdagen

AALTEN - Bibliotheek Achterhoekse Poort zorgt weer voor extra activiteiten in het kader van de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari. Er is veel aandacht voor het Prentenboek van het jaar 2020, Moppereend, en in alle vestigingen kunnen kinderen tot en met 6 jaar naar de voorstelling 'Gemopper' van PEERtoftheater.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is leuk en daarbij ook nog eens goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en vergroten hun woordenschat én taalbegrip. Daarnaast is voorlezen ook nog goed voor de band tussen ouder en kind. Wie graag wil weten welke boeken leuk en geschikt zijn om voor te lezen kan dat aan de bibliotheekmedewerkers vragen. Maar met Moppereend, het Prentenboek van het Jaar, zit iedereen al goed.
Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos Moppereend uit de prentenboeken die in 2018 verschenen. Het belangrijkste criterium voor het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters voor verwerking in hun spel. Het comité over het Prentenboek van het Jaar: ‘Moppereend is een veelzijdig prentenboek dat alle peuters en kleuters aanspreekt en veel stof geeft om over te praten. De illustraties zijn prachtig, kleurrijk en herkenbaar. De tekst is eenvoudig en helder. Ook is het thema mooi neergezet, want iedereen heeft wel eens een mopperbui of een donderwolk boven zijn hoofd. Maar je hebt elkaar nodig om de lucht weer te klaren, want na regen komt zonneschijn. Moppereend is een prentenboek om vrolijk van te worden.’

Kindervoorstelling
Rondom Moppereend maakte PEERtoftheater de kindervoorstelling Gemopper. Er passeren leuke liedjes en de kinderen mogen meedoen en bewegen. En wie weet komt er aan het einde van de voorstelling een echte regenbui. Gemopper is gratis toegankelijk en geschikt voor kinderen van 1 t/m 6 jaar. De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten, inclusief in- en uitlooptijd en is op de volgende data en plaatsen te bezoeken:
donderdag 23 januari om 10.30 uur: Bibliotheek Varsseveld (Borchgraven 4); donderdag 23 januari om 15.30 uur: Bibliotheek Gendringen (Bringenborg 5); dinsdag 28 januari om 10.30 uur: Bibliotheek Terborg (Herman van Velzenstraat 1); dinsdag 28 januari om 15.30 uur: Bibliotheek Ulft (Hutteweg 24); vrijdag 31 januari om 10.30 uur: Bibliotheek Dinxperlo (Nieuwstraat 47); vrijdag 31 januari om 15.30 uur: Bibliotheek Aalten (Hogestraat 10).
Meer informatie op de facebookpagina van de bibliotheek of onderstaande website.

www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden