De Hofnar-Bovo heren 1 verliest

Algemeen

AALTEN - De heren 1 van De Hofnar Bovo hebben zichzelf afgelopen weekend tekort gedaan. Zij sleepten niet meer dan één punt uit het vuur in de wedstrijd tegen Focus4U uit Woudenberg. Hoewel het in de laatste set nog knap spannend werd: 29-31.

Na een onwijs mooie vrijdag op de bruiloft van het bruidspaar Slotboom hadden de mannen de slaap uit en konden zij om 18 uur fris aan de wedstrijd beginnen. In de eerste set waren de Aaltense volleyballers niet scherp genoeg. Er was weinig serve-druk en de foutenlast was erg hoog. De heren van Woudenberg maakten hier handig gebruik van en voerden de druk op. Met een sterke serve sloegen ze een gat dat niet meer kon worden dichtgetrokken: 20-25. In de tweede set leken de mannen van Bovo een beetje ontdaan. De foutenlast aan Aaltense kant bleef hoog. De Hofnar Novo wist nog steeds geen druk te leggen met de serve. Ondanks lange en vermakelijke rally's die door beide teams om en om gewonnen werden ging de tweede set ook naar Focus4U: 17-25.
Trainer Brockotter nam vervolgens de Hofnar-mannen bij elkaar en vertelde waar het op stond: 'Volleyballen kunnen we wel, we laten het alleen niet zien." Door deze wijze woorden was in de derde set de spirit terug. Er werd meer serve druk gelegd en er werden meer vrije kansen gescoord. Door hard te werken en te blijven gaan konden de mannen uit Aalten een gaatje slaan en zij wonnen de set met 25-23. Vol goede moed en energie gingen ze in de vierde set van de start. Helaas waren de gasten er net zo op gebrand om te winnen en zij gingen nog harder van start. Daardoor keek De Hofnar Bovo halverwege de set tegen een 8-14 achterstand aan. De Aaltenaren zweepten elkaar echter nog een keer op en werkten de achterstand weg. Na de 14-15 ging het de hele set gelijk op en voorbij de 25-25 werd het helemaal spannend. Helaas gooide de arbitrage, net zoals een aantal keren vaker in de wedstrijd, roet in het eten. De scheids besloot de laatste bal af te fluiten op techniek in het nadeel van De Hofnar Bovo, dat net zo verbaasd was als de tegenstander: 29-31.
Ondanks de moeizame start wisten de mannen van de Hofnar Bovo heren 1 de derde en vierde set hun oude vertrouwde spelletje weer te spelen en dat voelde goed. Gestart: Zeilstra, N. van der Bend, B. van der Bend, Ooiman, Korten, ter Haar en J.D. Swijtink Ingevallen: Jansen, Makkink en N. Swijtink.