Tijn Leussink spreekt de wachtende toe, net voor de opening. Naast hem tante Rikie. Foto: Marcel te Brake
Tijn Leussink spreekt de wachtende toe, net voor de opening. Naast hem tante Rikie. Foto: Marcel te Brake Foto: M. te Brake

Huiskamer van Leussink geopend door tante Rikie

Algemeen

AALTEN - Woensdagmorgen werd de Huiskamer van Leussink geopend door tante Rikie, bekend als festivaldirectrice van de Zwarte Cross.

Door Marcel te Brake

Op de vraag 'Hoe lang heeft de verbouwing geduurd?' komt na een korte zucht het antwoord: "Veel te lang!" Aan het woord is Tijn Leussink, net voor de feestelijke opening van de Huiskamer van Leussink. De naam van de nieuwe koffiecorner en broodjesbar is bedacht door een klant van Jumbo Leussink, die deze naam naam doorgaf in een facebookactie.

Om 10 uur kwam tante Rikie, de directrice van de Zwarte Cross, deze nieuwbouw openen, door samen met Leussink op een gigantische rode knop te drukken. Daar na stroomde het - vooral jonge - publiek naar binnen. Veel scholieren kwamen 'even checken', waar ze hun zakgeld nu kunnen besteden. Een van hen merkte op: "Vroeger besteedde ik al heel veel bij de Jumbo, nu kom ik denk ik tekort"

Met deze koffiecorner wordt ook ingespeeld op het Duitse publiek. "Duitsers doen op een heel andere manier boodschappen dan Nederlanders", legt Leussink uit. "Zij kopen veel groter in, en vullen de kelder bij wijze van spreken voor een maand. Daarnaast wordt het dan ook als een uitje gezien en hoort daar 'Kaffee und Kuchen' bij.

Binnenkomend valt meteen de prachtige houten familietafel op, die centraal geplaatst is. Aan de buitenrand van de corner staan gezellige zithoekjes, en een 'studentenbar' waar scholieren ook gelegenheid hebben om hun mobieltjes op te laden. "Zo heb je altijd een volle telefoon om tijdens de les weer te kunnen appen", grapt Leussink. Van die oplaadservice werd meteen fanatiek gebruikgemaakt.

De Jumbo trakteerde op Leussink Koffie en gebak, waar alle aanwezigen van genoten.

Tante Rikie aan de Leussink koffie met gebak. Foto: Marcel te Brake
De studentenbar, waar de scholieren meteen gebruik maken van de mogelijkheid om de telefoon op te laden. Foto: Marcel te Brake
Het Huiskamer-team met Tijn Leussink. Foto: Marcel te Brake
De familietafel. Foto: Marcel te Brake
Foto: Marcel te Brake
Het naambord van de Huiskamer van Leussink. Foto: Marcel te Brake
Drukte in de Huiskamer van Leussink. Foto: Marcel te Brake

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant