Mooi voor Nop en Doorgeefhuis Maria, allebei te vinden in De Dam. Foto: Kristel te Bokkel
Mooi voor Nop en Doorgeefhuis Maria, allebei te vinden in De Dam. Foto: Kristel te Bokkel

Kleding ruilen op zaterdagochtend

Algemeen

AALTEN – Wie kledingstukken in de kast heeft liggen die zij zelf niet meer draagt, kan dit bij Mooi voor Nop in de Damstraat komen ruilen. Vanaf 2016 zijn zij het dameskledingruilpunt in Aalten en inmiddels hebben ze al ruim 2.500 kledingstukken van een nieuwe eigenaar voorzien.

Door Kristel te Bokkel

Coördinator Ineke Tieltjes glundert zodra ze over Mooi voor Nop mag vertellen. "Het is een mooi initiatief waarbij we mensen de mogelijkheid geven kleding te ruilen die er nog goed en mooi uitziet, heel en eigentijds is. Naast dat het leuk is, is het ook goed voor het milieu. We zijn geneigd snel nieuwe dingen te kopen en de 'oudere' kleding weg te gooien, maar bij Mooi voor Nop komt het beter terecht."

Elke zaterdag van 10.30 uur tot 12.30 uur is iedereen welkom om dameskleding te komen ruilen. Tieltjes vertelt: "We zijn er echt voor iedereen. Jong of oud, weinig of veel te besteden, bij Mooi voor Nop is iedereen welkom."
Wanneer er kleding ingeleverd wordt kan eenzelfde hoeveelheid kledingstukken weer mee naar huis genomen worden. Tieltjes vervolgt: "Er kunnen maximaal vijf kledingstukken per keer geruild worden. We werken met bonnetjes die een jaar lang geldig zijn, dus wie niet direct iets vindt om weer mee naar huis te nemen, kan op een later moment terugkomen. Daarnaast hoef je natuurlijk niet altijd iets te ruilen. Doneren mag ook." In de winkel is er de mogelijkheid om kleding te passen.

Op dit moment is er alleen winterkleding in de winkel te vinden. "Zo rond april wisselen we van winter- naar zomerkleding en rond oktober wisselt het weer terug naar de winterkleding. Vinden we dan iets in de rekken dat er al lang hangt, dan gaat het naar het goede doel. Er wordt niets weggegooid."

Mooi voor Nop wordt ondersteund door Figulus Welzijn en bevindt zich in ontmoetingscentrum De Dam aan de Damstraat in Aalten. "We zijn vaak verhuisd, maar inmiddels hebben we hier een mooie, vaste, locatie." aldus Tieltjes.
Niet alleen Mooi voor Nop is op deze locatie gevestigd. Ook Stichting Doorgeefhuis Maria is daar te vinden. Het doorgeefhuis verkoopt allerhande leuke, handige en bruikbare spullen voor een klein bedrag. Met de opbrengst daarvan sponsort zij maandelijks een meisje in Thailand via Compassion Nederland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant