Het Neva-Ensemble uit St. Petersburg treedt op in de Bonifatiuskerk. Foto: PR
Het Neva-Ensemble uit St. Petersburg treedt op in de Bonifatiuskerk. Foto: PR (Foto: )

Neva-ensemble uit Sint Petersburg

LICHTENVOORDE - Het bij velen bekende Neva-ensemble verzorgt van begin december tot half januari een groot aantal optredens in Nederland. Op vrijdag 13 december om 20.00 uur zijn ze voor een concert te gast in de H. Bonifatiuskerk te Lichtenvoorde.

Het Russische kleinkoor, (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek over het lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria's, duetten, romances en trio's van beroemde (Russische) componisten. Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Naast de concerten werken zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringenen en –diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap keert daarom elk jaar, ditmaal voor de 24ste keer, terug naar ons land. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de media-aandacht. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan het ensemble besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens 'De muzikale tovenaars uit Rusland'.

Een optreden van het Neva ensemble (bron: 023tvonline)

De concerten van het Neva ensemble zijn gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge-en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen. De Bonifatiuskerk is gevestigd aan de Rapenburgsestraat 23 in Lichtenvoorde. Voor meer informatie: 0544-371366 / 06-53979570 of www.sintludger.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden