Willemien Kämink werd gehuldigd vanwege haar gouden lidmaatschap. Foto: PR
Willemien Kämink werd gehuldigd vanwege haar gouden lidmaatschap. Foto: PR

CGV Aktief IJzerlo viert gouden jubileum

IJZERLO - Zondag 3 november was het exact 50 jaar geleden dat gymvereniging Aktief uit IJzerlo zelfstandig werd na enkele jaren een dochtervereniging te zijn geweest van DOK Juliana. Daarom is zaterdag het jubileumjaar afgetrapt met een fantastische uitvoering 'Gold'. In de zaal in 't Dorpshuus lieten veel groepen een mooie, gevarieerde show voor een groot publiek zien.

Na de energieke opmars door alle leden trapten de kleuters de avond af met een feestnummer, waarna de meiden van groep 7 en ouder een act lieten zien op de dubbele trampoline en lange mat. Daarna was het tijd voor de 'oude mannen' van de jongensgroep die samen met hun gymjuf herinneringen ophaalden, waardoor ze weer nieuwe energie en plezier kregen om oefeningen te doen. De streetdancemeiden van groep 3 tot en met 6 stalen vervolgens de show met een energieke dans en als laatste voor de pauze was het de beurt aan de meiden van groep 3 en 4. Zij gymden op de rekstok en airjumpbaan. Voor er in de pauze een grote verloting werd gehouden, werd eerst nog, zoals het vaak in de afgelopen 50 jaar werd gedaan, het Bondslied van de KNCGV gezongen terwijl de Koning en Jeugdkoning van IJzerlo de vaandelhulde brachten. Er was net voor de pauze ook nog tijd voor een eregast. Willemien Kämink is namelijk gouden jubilaris van deze gouden vereniging. De dames van de damesgym en MBVO vormden een erehaag en Willemien Kämink werd gehuldigd met een speldje en een bos bloemen. Tijdens de hele uitvoering vormden de verhalen van Willemien Kämink, verteld door de speaker, een rode draad met vele herkennings-momenten voor het publiek.

Na de pauze liet een groep enthousiastelingen zien wat zij hadden geleerd tijdens een clinic Freerunnen dit voorjaar, niets was te hoog of te gek. Daarna was het tijd voor een meidenfeestje! De meiden van groep 5 en 6 sprongen op de trampoline en deden kunstjes op de balk. De zaal werd daarna weer leeggemaakt voor de streetdansers van groep 7 en ouder. Zij lieten zich van alle kanten zien, van elegant tot heel stoer. De selectiegroep liet zien dat er nog flink wat talent onder de IJzerlose meiden zit, zij lieten balansoefeningen, diverse salto's op de airjumpbaan en een oefening in de ringen zien. Daarna was het tijd voor de uitreiking van de hoofdprijs van de verloting, een ballonvaart voor twee personen. Tot slot was er nog tijd voor wat adembenemende acrobatiek met de show 'Survivors' door de acrogroep.

Met bestuur en leiding kijkt Aktief terug op een fantastische avond met vele hoogtepunten, die niet mogelijk was geweest zonder de vele sponsoren en vrijwilligers. Dit was het begin van een hopelijk nog mooi jubileumjaar voor CGV Aktief.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden